eur:
393.72
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Lottószelvényt tölt ki egy férfi a Szerencsejáték Zrt. Csalogány utcai lottózójában Budapesten 2019. március 22-én. Minden idők harmadik legnagyobb nyereménye, 3,414 milliárd forint a tét az Ötöslottó hétvégi sorsolásán.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Fontos figyelmeztetést kapott a legújabb lottónyertes

Egy korábbi szerencsés három tanácsot is adott, hogy a lottónyertes ne bukja el a nyereményét.

A hétvégén elvitték az Ötöslottó főnyereményét: a szerencsés játékos a 9; 32; 47; 72; 81-es számsorral egyedül nyerte meg az 1 milliárd 408 millió 698 525 forintos főnyereményt. A Rádió1 reggeli műsorában egy korábbi lottónyertes üzent a mostani szerencsésnek – idézi a Pénzcentrum.

Andraschek Lászlóné és férje elég nehéz anyagi helyzetben volt, amikor 2013-ban 626 millió forintot nyertek a Skandináv lottón, mindketten rokkantnyugdíjasok voltak "kenyeres gondokkal", a lottószelvényt is talált pénzből adták fel.

Először egy fekete bőr sportcipőt vett a nyereményből, ami 38 ezer forintra volt leárazva, de a piacon is jól bevásárolt. Azonnal világgá kürtölte a nyeremény hírét, pedig a férje nem akarta, hogy másoknak is beszéljen a nagy szerencséről. Azonnal megjelentek a kölcsönt, szívességet kérők, és akkora probléma lett belőle, amit nehezebb volt kezelni mint magát a nyereményt.

Rögtön pszichológushoz fordultak, hogy ő mit tanácsol, hogyan dolgozzák fel a giganyereményt, azt mondta, csak maradjanak ugyanolyan emberek, mint voltak.

A legnagyobb luxus, amit vettek, a családi ház volt, emellett egy BMW-t is, de nem verték el a teljes összeget, jó részét befektették: többek között ingatlanokat vettek, ezek kiadásából is jön bevétel. És nyolc év után még mindig maradt készpénz is a lottónyereményből.

A korábbi lottónyertes az újdonsült milliárdosnak három dolgot tanácsolt, hogy ne bukja el a nyereményét:

  • maradjon ember,
  • ne hallgasson senkire, mindenkinek magának kell tudnia, mi neki a legjobb,
  • ne kürtölje világgá a nyereményét, tartsa inkább titokban, rejtőzzön el.
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×