eur:
392.74
usd:
366.09
bux:
66823.22
2024. április 25. csütörtök Márk
Török Róbert mentőápoló egy érkező busz utasait készül ellenőrizni a koronavírus-járvány miatt a letenyei határállomáson 2020. február 5-én. A koronavírus-járvány miatt hat közúti határátkelőhelyen kiemelten ellenőrzik az érkező utasokat, különösen a kínai állampolgárokat.
Nyitókép: MTI/Varga György

Kiderült, mikor lehet Horvátországba utazni az oltás után

Fontos információkat tett közzé a konzuli szolgálat.

Noha korábban az Infostart külügyminisztériumi közlésre is hivatkozva megírta, hogy Magyarország és Horvátország között szabad az út a beoltottak, illetve a koronavírus-fertőzésen átesettek számára, a konzuli szolgálat közzétette a két ország közti megállapodás részleteit, amelyekből kiderül, egyelőre még sincs akadálymentesség.

A HVG összefoglalójából kiderül, a Horvátországba utazáshoz - a kártyán túl - az oltásról szóló pecsétes dokumentum is kell - rajta mindkét oltás dátumával -, csak a 7 év alatti kiskorúak mentesülnek a tesztelési és karantén-kötelezettség alól.

A beutazás akkor lehetséges, ha a második oltás után már eltelt 14 nap.

A 7 év feletti kiskorúakkal kapcsolatban egyelőre nincs információ.

A konzuli szolgálat még arra is figyelmeztet, hogy a határon nyilatkozni kell az utazás időtartamáról és helyszínéről is, több napos tartózkodás esetén a szállás címéről is.

Országon belül mindkét ország állampolgárai azonos szolgáltatások igénybe vételére jogosultak.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×