eur:
393.52
usd:
368.96
bux:
65852.27
2024. április 23. kedd Béla
A Pfizer-BioNtech koronavírus elleni vakcinái fecskendőkben előkészítve az oltáshoz a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház egyik oltópontján 2021. március 7-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Kórházi munkára rendelhetik az egyéb szakképzettséggel rendelkező háziorvosokat

Így fokoznák a vírus elleni védekezés hatékonyságát.

Mint arról az Infostart is beszámolt, kedd este a Koronavírus Sajtóközpont közölte: a hatékonyabb egészségügyi védekezés, a betegellátás és az egészségügyi dolgozók kiegyensúlyozottabb terhelése, és a védőoltási program végrehajtásának biztosítása érdekében a területileg illetékes kórházak szakmai irányítása alá kerülnek az önkormányzati szakrendelők a veszélyhelyzet idejére.

A fentiekről szóló kormányrendelet már olvasható a Magyar Közlönyben, amelyből az is kiderült, hogy nemcsak az önkormányzati szakrendelők kerülnek a megyei és centrumkórházak irányítása alá, hanem a háziorvosok is, akik közül a háziorvosin kívül további szakképzettséggel is rendelkezőket mostantól kirendelhetik kórházi munkára, szúrta ki a 444.hu.

A friss rendelet szó szerint így fogalmaz:

„Az R1. 2. § (1) bekezdés e) pontja szerinti irányító megyei intézmény hatásköre – a koronavírus elleni védőoltási tevékenység szervezése és a mentési tevékenység kivételével – az R1.-ben meghatározottakon túl kiterjed az illetékességi területén valamennyi egészségügyi tevékenység irányítására a rendvédelmi feladatokat ellátó szerveknél működtetett egészségügyi szolgáltató által végzett rendvédelmi alapellátásba tartozó tevékenység kivételével. Így különösen

  1. sürgősség esetén – az illetékes városi intézmény egyidejű értesítése mellett – gyakorolja a járóbeteg-szakellátó egészségügyi szolgáltatók működésével összefüggésben az (1) bekezdésben meghatározott jogosultságokat,
  2. a háziorvosi szolgáltatók tekintetében szakmai irányítási jogot gyakorol,
  3. a háziorvosi szakképzettség mellett egyéb szakképzettséggel rendelkező háziorvosokat – a védőoltási tevékenység sérelme nélkül – a megyén belül működő, fekvőbeteg- vagy járóbeteg-szakellátást nyújtó egészségügyi intézményhez kirendelheti

A lap megjegyzi, hogy egyelőre nem világos, hogy mit takar a „védőoltási tevékenység sérelme nélkül” fordulat a védőoltások megszervezésének oroszlánrészét végző háziorvosok esetében.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Visszahúzták a forintot a kamatdöntés után

Visszahúzták a forintot a kamatdöntés után

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgatják a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése volt. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, míg hétfőn enyhe gyengüléssel indított, aztán benézett a 394-es szint alá, az 50 pontos vágás után viszont semmilyen jelentős elmozdulás nem történt az árfolyamban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×