INFORÁDIÓ
2021. június 18. péntek
Arnold, Levente

szent margit kórház

sebészet

zárva tartás

kiss lászló

óbuda

Várat magára a Szent Margit sebészeti osztályáról a jó hír

Várat magára a Szent Margit sebészeti osztályáról a jó hír

A III. kerületi Szent Margit Kórház sebészeti osztálya továbbra is zárva van, de a betegek elhelyezéséről gondoskodtak – mondta Kiss László óbudai polgármester.

Kiss László tudomása szerint egy Covid-fertőzést követően került járványügyi intézkedés hatálya alá a Szent Margit Kórház sebészeti osztálya, illetve annak több dolgozója és betege. A főigazgató elmondása alapján minden a járványügyi hatóságokkal együttműködve történik, köztük a betegek szakszerű elhelyezése is, amit a polgármester is a legfontosabbnak nevezett.

Az igazgató tájékoztatása szerint egy–két hét kérdése, hogy teljesen helyre álljon a rend a kórházban, azonban az intézménynek nincs túl sok mozgástere. Hiszen a járványügyi hatóságok előírásaihoz kell igazodniuk. A kérdés már csak az, hogy a sebészeti osztály dolgozói közül hányan lesznek bevethetőek, miután feloldják a karantént, amire az osztály-, illetve a kórház vezetésének majd tekintettel kell lennie.

Hogy a Szent Margit más részlegét is érintette volna hasonlóan érzékenyen a vírus, arról Kiss Lászlónak nincs tudomása, ezzel együtt, a most tapasztalható esetszámok mellett szinte elkerülhetetlen, hogy előbb-utóbb minden szegmensbe beférkőzzön a járvány, ezért is kell a legnagyobb óvatossággal eljárni.

A polgármester arról is beszámolt, hogy néhány nappal korábban egy óbudai óvoda két csoportját kellett járványügyi intézkedések hatálya alá helyezni, de ő maga is épp önkéntes házi karanténban van, várva a hatósági határozatra, miután egy családtagja megbetegedett.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Várat magára a Szent Margit sebészeti osztályáról a jó hír
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018