eur:
368.80
usd:
344.19
bux:
48285.82
2023. június 5. hétfő Fatime
Nyitókép: Pixabay

Várat magára a Szent Margit sebészeti osztályáról a jó hír

A III. kerületi Szent Margit Kórház sebészeti osztálya továbbra is zárva van, de a betegek elhelyezéséről gondoskodtak – mondta Kiss László óbudai polgármester.

Kiss László tudomása szerint egy Covid-fertőzést követően került járványügyi intézkedés hatálya alá a Szent Margit Kórház sebészeti osztálya, illetve annak több dolgozója és betege. A főigazgató elmondása alapján minden a járványügyi hatóságokkal együttműködve történik, köztük a betegek szakszerű elhelyezése is, amit a polgármester is a legfontosabbnak nevezett.

Az igazgató tájékoztatása szerint egy–két hét kérdése, hogy teljesen helyre álljon a rend a kórházban, azonban az intézménynek nincs túl sok mozgástere. Hiszen a járványügyi hatóságok előírásaihoz kell igazodniuk. A kérdés már csak az, hogy a sebészeti osztály dolgozói közül hányan lesznek bevethetőek, miután feloldják a karantént, amire az osztály-, illetve a kórház vezetésének majd tekintettel kell lennie.

Hogy a Szent Margit más részlegét is érintette volna hasonlóan érzékenyen a vírus, arról Kiss Lászlónak nincs tudomása, ezzel együtt, a most tapasztalható esetszámok mellett szinte elkerülhetetlen, hogy előbb-utóbb minden szegmensbe beférkőzzön a járvány, ezért is kell a legnagyobb óvatossággal eljárni.

A polgármester arról is beszámolt, hogy néhány nappal korábban egy óbudai óvoda két csoportját kellett járványügyi intézkedések hatálya alá helyezni, de ő maga is épp önkéntes házi karanténban van, várva a hatósági határozatra, miután egy családtagja megbetegedett.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Alacsony itthon a diplomások száma – több oka is van

Alacsony itthon a diplomások száma – több oka is van

A magyar fiataloknak kevesebb mint harmada rendelkezik felsőfokú végzettséggel. Ezzel az aránnyal Magyarország a sereghajtók közé tartozik az EU-ban. Az InfoRádió által megkérdezett szakértő szerint csak átfogó változtatásokkal, a felnőttek felsőoktatásba való bevonásával javulhat ez az adat.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Bemondta a Morgan Stanley, mi fogja megölni a ralit az amerikai tőzsdéken

Bemondta a Morgan Stanley, mi fogja megölni a ralit az amerikai tőzsdéken

A Morgan Stanley stratégái a vállalati profitok esetleges visszaesését várják, ami szerintük le fogja fékezni az amerikai tőzsdék folyamatban lévő raliját. A Morgan Stanley előrejelzése ellentmond a Wall Streeten uralkodó optimistább becsléseknek. A stratégák azonban optimisták a japán, tajvani és dél-koreai részvényekkel kapcsolatban. Emellett a fejlett piaci államkötvények, különösen a hosszú lejáratú amerikai állampapírok, valamint a dollár felülsúlyozását javasolják.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. június 5. 15:32
×
×
×
×