eur:
393.57
usd:
367.92
bux:
65846.04
2024. április 23. kedd Béla
Koronavírus-gyanús, lélegeztető gépen lévő beteget ápolnak a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház intenzív osztályán 2020. április 8-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Négy pedagógus vesztete már életét koronavírus-fertőzés miatt

A Pedagógusok Szakszervezete a honlapján közölte a számot, a Klebelsberg Központ nem vezet nyilvántartást az áldozatokról.

Koronavírusban halt meg egy XIII. kerületi általános iskola tanára – értesült a hvg.hu, és ezt a Pedagógusok Szakszervezete is megerősítette. Úgy tudni, hogy az újlipótvárosi intézmény 52 éves tanára krónikus beteg is volt. Amikor elkezdődött szeptemberben a tanév, ő is munkába állt. Az egyik osztálya még az őszi szünet előtt karanténba került egy koronavírus-megbetegedés miatt.

A legnagyobb pedagógus-szakszervezet a honlapjára kiírta, már négy olyan pedagógusról tud aki a Covid-19 következtében hunyt el.

Az Emmi szerint a tankerületeknek van pontos számuk a fertőzöttekről, de mivel ez érzékeny adat, nem oszthatják meg.

Szabó Zsuzsa, a PSZ elnöke viszont szorgalmazza az adatok nyilvánosságra hozatalát, és szigorúbb iskolai intézkedéseket sürget.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
A jegybank sem tudta kizökkenteni a forintot

A jegybank sem tudta kizökkenteni a forintot

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgatják a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése volt. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, míg hétfőn enyhe gyengüléssel indított, aztán benézett a 394-es szint alá, az 50 pontos vágás után viszont semmilyen jelentős elmozdulás nem történt az árfolyamban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×