eur:
385.39
usd:
355.67
bux:
69301.85
2024. május 24. péntek Eliza, Eszter
Nyitókép: Forrás: Pexels.com

Váratlan invázió a Balatonon

A strandolók lassan hazamennek, és horgászok lepik el a parti területeket.

Egyre népszerűbb a horgászturizmus a Balatonnál. Ősszel a horgászok veszik birtokba a parti területeket, vannak hobbihorgászok, míg mások kihívást és sportértéket látnak a balatoni halak kifogásában – írja a hirado.hu.

Szeptemberben kiválóak a körülmények a halfogáshoz, az idő simogatóan meleg, a Balaton vize kezd lehűlni, a békés halak elkezdenek táplálkozni, és ezzel együtt a ragadozók is erősödnek – érvelt a szemesi és a többi balatoni kempingben is tapasztalható „horgászinvázió” mellett Balogh Tibor, a 38 egyesületet összefogó Balatoni Horgászszövetség elnöke.

Elmondása szerint a helyiek szívesen fogadják a fővárosból és az ország más részeiből érkező vendéghorgászokat, de elvárják tőlük, hogy ők is úgy üljenek ki a „leshelyre” mint a balatoniak, tehát tartsák be egymást közt az ajánlott védőtávolságot.

Az őszi időszakban sátras horgászatra is van lehetőség – mondta Hamvasi Miklós, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. horgászturisztikai menedzsere az M1 Ma délután című műsorában. Hozzátette, a gasztronómiai célból horgászók is sokan keresik fel ősszel a Balatont, éppen ezért a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. tavasszal és ősszel odafigyel az őshonos halfajok telepítésére is.

Címlapról ajánljuk

A merénylet árnyékában: kiderült, ki nyerné most az EP-választást Szlovákiában

Robert Fico szlovák miniszterelnök pártja, a Smer nyerné a Szlovákiában június 8-ára kiírt európai parlamenti választásokat az Ipsos szerint. A felmérés már a miniszterelnök ellen május 15-én elkövetett merénylet után adott válaszokat is tartalmazza. A Magyar Szövetség 4,8 százalékos eredménnyel nem tudna képviselőt juttatni Brüsszelbe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 24. 10:12
×
×
×
×