eur:
367.75
usd:
342.18
bux:
49320.70
2023. június 9. péntek Félix
Nyitókép: Forrás: Pexels.com

Váratlan invázió a Balatonon

A strandolók lassan hazamennek, és horgászok lepik el a parti területeket.

Egyre népszerűbb a horgászturizmus a Balatonnál. Ősszel a horgászok veszik birtokba a parti területeket, vannak hobbihorgászok, míg mások kihívást és sportértéket látnak a balatoni halak kifogásában – írja a hirado.hu.

Szeptemberben kiválóak a körülmények a halfogáshoz, az idő simogatóan meleg, a Balaton vize kezd lehűlni, a békés halak elkezdenek táplálkozni, és ezzel együtt a ragadozók is erősödnek – érvelt a szemesi és a többi balatoni kempingben is tapasztalható „horgászinvázió” mellett Balogh Tibor, a 38 egyesületet összefogó Balatoni Horgászszövetség elnöke.

Elmondása szerint a helyiek szívesen fogadják a fővárosból és az ország más részeiből érkező vendéghorgászokat, de elvárják tőlük, hogy ők is úgy üljenek ki a „leshelyre” mint a balatoniak, tehát tartsák be egymást közt az ajánlott védőtávolságot.

Az őszi időszakban sátras horgászatra is van lehetőség – mondta Hamvasi Miklós, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. horgászturisztikai menedzsere az M1 Ma délután című műsorában. Hozzátette, a gasztronómiai célból horgászók is sokan keresik fel ősszel a Balatont, éppen ezért a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. tavasszal és ősszel odafigyel az őshonos halfajok telepítésére is.

Címlapról ajánljuk
Operaház, harmadik felvonás: Ókovács Szilveszter a következő öt év terveiről

Operaház, harmadik felvonás: Ókovács Szilveszter a következő öt év terveiről

Az InfoRádió Aréna című műsorának vendégeként a Magyar Állami Operaház régi-új főigazgatója beszélt a nemrég lezárult, hosszúra nyúlt pályázati időszakról, az Operaház távozóiról, a dalszínház és a nemzeti operajátszás jövőjéről illetve az Erkel Színházzal és az Eiffel Műhelyházzal kapcsolatos terveiről is.

Elhunyt az Ablak közismert műsorvezetője

Hetvenkét éves korában csütörtökön elhunyt Bánki Ilona újságíró, a Magyar Televízió egykori kulturális főszerkesztője, az MTVA Kulturális Főszerkesztőségének volt főszerkesztő-helyettese.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×