eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Önkéntes alapon térnek vissza az irodákba a Magyar Telekomnál

Ismert, a cég egyik irodaházában is felbukkant a koronavírus-fertőzés a járvány első szakaszában. A munkavállalók most önkéntes alapon térhetnek vissza a minden biztonsági előírásnak megfelelően előkészített épületbe és munkarendbe.

A Magyar Telekom a járványhelyzetre való tekintettel március 16-án hirdetett általános távmunkát, ennek köszönhetően a veszélyhelyzet alatt a munkatársak közel 80 százaléka dolgozott otthonról, biztonságban.

Júniustól a munkavállalók már önkéntes alapon visszatérhetnek az irodákba, a munkavégzés minden telephelyen két csapatra osztva, kéthetes váltásokban történik annak érdekében, hogy a szükséges biztonsági óvintézkedések (pl. csoportosulás elkerülése a lifteknél, távolságtartás) betarthatók legyenek, és egy esetleges fertőzés esetén az üzletmenet továbbra is biztosított legyen – olvasható a cég közleményében.

A leginkább veszélyeztetett 60 év feletti korosztály tagjai egyelőre csak otthonról dolgozhatnak. Továbbra is biztosítja a folyamatos távmunka lehetőségét a vállalat a 60 év feletti vagy krónikus beteg hozzátartozót ápolóknak és/vagy velük egy háztartásban élőknek, a 14 év alatti gyermeket nevelőknek, a krónikus betegséggel élőknek és a megváltozott munkaképességűeknek, ha azt igénylik. Amennyiben a távmunka az adott munkakörben nem lehetséges, az érdekképviselettel egyeztetve a munkatársak kompenzálásáról gondoskodik a Magyar Telekom.

A visszajelzések alapján egyelőre a kollégák 20 százaléka döntött úgy, hogy a biztonsági előírások betartása mellett visszatér a részleges irodai munkavégzéshez.

A cég tapasztalatai szerint nagyon pozitív az elmúlt közel három, távmunkában töltött hónap mérlege. "Gyors átállást követően hatékonyan tudtunk dolgozni az üzleti céljainkon, az ügyfeleinknek végig biztosítottuk a minőségi szolgáltatásokat, emellett a kollégák elégedettsége is magas volt. Ebben minden bizonnyal szerepet játszott, hogy a távmunka már korábban is szerves része volt a munkakultúrának a Telekomnál. Most itt az ideje, hogy fokozatosan visszatérjünk az irodába, megfelelően ötvözve az otthoni elmélyültebb munkavégzés, valamint az irodai kreatív együttműködés lehetőségét" – fejtette ki Friedl Zsuzsanna, a Magyar Telekom Chief People Officere.

Hozzátette: a pozitív tapasztalatokra építve szeretnék a távmunka lehetőségét kiterjeszteni, a terveik szerint év végére átlagosan 40 százalékra növelnék a távmunka időarányát a munkatársaknál.

Az irodai munkavégzéshez való visszatérés előtt megtörtént a Telekom székház és a többi telephely felkészítése is, az épületeket fertőtlenítették, a légkondicionáló berendezéseket és a vízvezetékeket átvizsgálták, a 26 legnagyobb létszámú telephelyen pedig olyan titán-dioxid bevonattal kezelték az érintésnek leginkább kitett felületeket, amelyek hosszú ideig megakadályozzák a vírusok és baktériumok megtelepedését. Az irodai munkavégzés biztonságának növelése érdekében az épületeket gyakrabban takarítják, fertőtlenítik a járványhelyzetben, emellett a vállalat biztosítja az arcmaszkot és fertőtlenítőszereket a munkatársaknak az irodai munkavégzés során. A biztonságos távolság megtartására és a közösségi terekben való maszkviselésre plakátok és matricák is figyelmeztetik a kollégákat a székház épületében.

A Magyar Telekom tömeges tesztelést nem végeztet koronavírusra a munkavállalói körében. A székházba és a telephelyekre való visszatéréshez kapcsolódóan a „visszaköltözők” létszámával arányos, szúrópróbaszerű tesztelés zajlik a munkavállalók biztonságának növelése érdekében.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×