eur:
392.77
usd:
366.06
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Autók haladnak a szmogban a fővárosi Sztehlo Gábor rakparton 2017. január 22-én. Tarlós István főpolgármester elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten. A háttérben a Lánchíd látható.
Nyitókép: MTI Fotó: Marjai János

Vége a budapesti szmogriadónak

Megszüntették a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Budapesten. A Főpolgármesteri Hivatal közölte, hogy kedden a reggeli órákban esett csapadék hatására kitisztult a levegő. Molnár Zsolt, a hivatal szakmai főtanácsadója mondta el a részleteket az InfoRádióban.

Viszonylag hosszabb ideig tartott a szmogriadó Budapesten, ennek - mint Molnár Zsolt, a Főpolgármesteri Hivatal szakmai főtanácsadója az InfoRádióban elmondta - több esemény együttes hatása az oka.

"Egy éve mérik Budapest tíz pontján a 2,5 mikronnál kisebb részecskeméretű szálló port, így hiteleseb adatok születnek, nem csak becslések. A másik összetevő a WHO jogalkotói ajánlása volt, hogy be kell vezetni a napi határértéket. És szükség volt egy másik fejleményre is: Karácsony Gergely főpolgármester és a városvezetés elkötelezett abban, hogy minden egyes intézkedés mozgatórugója, hogyan lehet a környezet ügyén javítani" - mondta Molnár Zsolt.

Jelen esetben tehát kifejezetten a fővárosiak egészségvédelme állt a riadó hátterében, az intézkedés egy hosszabb tájékoztatási fokozatot eredményezett.

A városvezetés - mint Molnár Zsolt elmondta még - vizsgálja az új helyzetet, az intézkedések között pedig továbbiak irányulnak Budapest levegőjének tisztítására.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×