INFORÁDIÓ 
2021. január 28. csütörtök
Karola, Károly

szmogriadó

budapest

szmog

Autók haladnak a szmogban a fővárosi Sztehlo Gábor rakparton 2017. január 22-én. Tarlós István főpolgármester elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten. A háttérben a Lánchíd látható.

Vége a budapesti szmogriadónak

InfoRádió

Megszüntették a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Budapesten. A Főpolgármesteri Hivatal közölte, hogy kedden a reggeli órákban esett csapadék hatására kitisztult a levegő. Molnár Zsolt, a hivatal szakmai főtanácsadója mondta el a részleteket az InfoRádióban.

Viszonylag hosszabb ideig tartott a szmogriadó Budapesten, ennek - mint Molnár Zsolt, a Főpolgármesteri Hivatal szakmai főtanácsadója az InfoRádióban elmondta - több esemény együttes hatása az oka.

"Egy éve mérik Budapest tíz pontján a 2,5 mikronnál kisebb részecskeméretű szálló port, így hiteleseb adatok születnek, nem csak becslések. A másik összetevő a WHO jogalkotói ajánlása volt, hogy be kell vezetni a napi határértéket. És szükség volt egy másik fejleményre is: Karácsony Gergely főpolgármester és a városvezetés elkötelezett abban, hogy minden egyes intézkedés mozgatórugója, hogyan lehet a környezet ügyén javítani" - mondta Molnár Zsolt.

Jelen esetben tehát kifejezetten a fővárosiak egészségvédelme állt a riadó hátterében, az intézkedés egy hosszabb tájékoztatási fokozatot eredményezett.

A városvezetés - mint Molnár Zsolt elmondta még - vizsgálja az új helyzetet, az intézkedések között pedig továbbiak irányulnak Budapest levegőjének tisztítására.

Nyitókép: MTI Fotó: Marjai János

Kapcsolódó hang

Vége a szmogriadónak Budapesten
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018