eur:
394.54
usd:
370.7
bux:
66511.14
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: Pixabay.com

A Kaposvári Egyetem is lép az emberszabásúak védelmében

A Kaposvári Egyetem is csatlakozott a Jane Goodall Intézet "Passzold vissza, tesó" elnevezésű akciójához, amelyet az Afrikáért Alapítvánnyal és a Védegylet Egyesülettel közösen indított útjára.

A program lényege, hogy a használaton kívüli régi mobiltelefonokat összegyűjtik, védve ezáltal a gorillák és a csimpánzok élőhelyeit. Tudniillik, a készülékek előállításához szükséges érceket ezen és más lények élőhelyén bányásszák Afrikában. Az akció kitalálói bíznak abban, hogy a visszagyűjtött telefonok újrahasznosításával mérséklődhet a bányászat is.

A Sonline.hu megjegyzi, a megyében három városban, így Miklósiban, Marcaliban és Kaposváron van lehetőség a készülékek leadására. Mint arról az Infostart is beszámolt, korábban már a Fővárosi Állat- és Növénykert Alapítványa is csatlakozott a Jane Goodall Intézet kezdeményezéséhez, sőt, telefon-visszagyűjtő versenyt is hirdettek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Az Izrael elleni csapás oldhatja meg Ukrajna támogatásának kérdését – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Az Izrael elleni csapás oldhatja meg Ukrajna támogatásának kérdését – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Kijev közben elutasította azt az amerikai kérést, hogy ne támadjanak orosz olajfinomítókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×