INFORÁDIÓ 
2020. július 13. hétfő
Jenő

egyszülős család

kampány

adománygyűjtés

webáruház

nagy anna

Nagy Anna, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány kuratóriumi elnöke beszédet mond az anyatejes táplálás világnapja alkalmából rendezett konferencián az Országházban 2017. augusztus 1-jén.

Különleges akcióval igyekeznek segíteni az egyszülős családokon

Infostart / InfoRádió - Varga Mónika

Adománygyűjtő kampányt indít az Egyszülős Központ és a Bonami webáruház a beiskolázás támogatására – tájékoztatta az InfoRádiót a központ vezetője. Nagy Anna kiemelte, mintegy 300 ezer olyan magyar család van, ahol az édesanya vagy az édesapa hiányzik, legalább felük anyagi problémákkal küzd. Az iskolai felszerelések virtuális megvásárlásával az ilyen családoknak szeretnének segíteni.

Az iskolakezdés mindig egy nagyon érzékeny része minden család életének, véli Nagy Anna. Különösen, amikor elsősként megy iskolába a gyermek, hiszen komoly befektetés, hogy mindene legyen: a táska, a tolltartó, a füzetek, a további szükséges dolgok komoly anyagi terhet jelentenek. Amikor két szülő helyett csak egy van, az sok esetben azt is jelenti, hogy anyagilag is nehezebb helyzetben van a család, mint ahogy egyébként jó néhány más szempontból is, tette hozzá.

Magyarországon körülbelül 300 ezer családból hiányzik az egyik szülő, tehát

félmillió olyan gyermek él, akinek vagy az apukája, vagy az anyukája nem része a mindennapjainak, közülük elsősorban az alsó tagozatosoknak szeretnének segíteni,

hívta fel a figyelmet az Egyszülős Központ vezetője. Hozzátette: az egyszülős családok fele nehéz anyagi helyzetben van, ezért biztos benne, hogy az adományok jó helyre fognak kerülni.

Az Egyszülős Központ és a Bonami közös akciója nem egy egyszerű pénz- vagy tanszergyűjtő akció; igyekeztek egy olyan rendszert elindítani, amiben nem muszáj óriásösszegeket adományozni, magyarázta Nagy Anna. A webáruház oldalán található, a kampányban szereplő termékek vételárát fordítják ugyanis a rászorultakra, vagyis néhány száz forinttól pár ezer forintos összegig lehet adományozni a vásárlással.

A kampány augusztus 1-jén indult, és szeptember 1-jéig tart.

Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Attila

Kapcsolódó hang

Adomángyűjtés az egyszülős családoknak
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018