eur:
395.58
usd:
366.99
bux:
65324.57
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyaralók a siófoki hajóállomás közelében lévő vendéglátóhelyen. A Balatonon ma már a siófoki kikötőben van a legnagyobb hajóforgalom, amely 1864-ben a lapátkerekes Kisfaludy gőzös fogadásával kezdődött.
Nyitókép: Demecs Zsolt

Botrány a Balatonnál: "flexelik a követ, beteríti a por a lángosozót"

Nagy felháborodást váltott ki több tóparti településen, hogy a strandszezonban zajlik a partszakaszok felújítása. A siófoki polgármester szerint a Magyar Turisztikai Ügynökség nem engedte, hogy nyár helyett ősszel dolgozzanak, a kosz viszont a strandolóknak sok bosszúságot okoz majd.

A Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán a siófoki parti ingatlanokat üzemeltető, köztulajdonban lévő cég nyert; két fordulóban félmilliárd forintnyi beruházási pénzből lehet felújítani a strandokat, ezek a munkálatok most folynak.

"Ne kérdezze tőlem senki, miért így időzítették a pályázatot, mert én azt nem tudom. Nyilván

nem szerencsés az, hogy úgy időzítve írnak ki egy pályázatot, hogy strandszezon közepébe nyúlóan kell befejezni a munkálatokat. Ezzel én sem tudok azonosulni"

- fogalmazott az InfoRádióban Lengyel Róbert, Siófok polgármestere, aki szerint viszont egy több százmillió forintos lehetőséget nem szabad elugrasztani.

Június 30-a lett volna a munkák határideje, Siófokon a városvezető szerint ezt tartani is tudják annak ellenére, hogy a májusi zord időjárás miatt nem tudtak a kívánt ütemben haladni, most kellett "rágyorsítani".

Siófokon egy 17 kilométeres, önkormányzati tulajdonban lévő, jellemzően szabadstrandi szakaszt kellett most felújítani.

"Vannak olyan szakaszok, ahol kövezés zajlik, mini sportpályákat alakítanak ki, de bűnmegelőzési pályázaton is nyertünk pénzt, ebből értékmegőrzők épülnek" - beszélt a munkákról Lengyel Róbert, aki szerint a mostani munkálatok a nyaralóknak, szállodavendégeknek, strandolóknak hatalmas bosszúságot okoz.

"Gondoljunk bele: flexelik a követ, a keletkező por pedig száll a lángosozóra és a vendégeire. Biztos, hogy ez így nem normális."

A siófokiak kezdeményezték, hogy a munkálatokkal kapcsolatban lehessen novemberben zárni, de erről a Magyar Turisztikai Ügynökségnél hallani sem akartak, mondván, a strandszezon elejére kész kell lennie mindennek. És persze - mint Lengyel Róbert rámutat -

ősszel önkormányzati választások lesznek, "az sem baj, hogy ha a települések fel tudnak mutatni valamit addig, de csak találgatok"

- tette hozzá.

Vannak persze olyan munkák is, amelyekre a pénzt elköltik, a munkát be is fejezik, ettől viszont még nem lesz eredmény: ilyen például a füvesítés, amit hiába végeztek el május-júniusban, e nyáron még nem lesz eredménye.

Az ügyben megkerestük a Magyar Turisztikai Ügynökséget is, várjuk a szervezet válaszait.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×