eur:
393.83
usd:
365.42
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Forrás: Heol.hu

Katasztrofális állapotok Somogyban és Hevesben a felhőszakadás után – fotók

Rengeteg munkát adott a heves esőzés mind Somogy, mind Heves megyében is az elmúlt napon. Pincéket, lakásokat, udvarokat öntött el a lezúduló csapadékvíz, és járhatatlan utakat hagyott maga után.

Somogy megye szerte tizenhét helyszínen kellett a tűzoltóknak szivattyúval beavatkozni, több épületet villámcsapás ért, számos alkalommal kidőlt fák okoztak igen nagy kellemetlenséget. A megyei hírportál beszámolója szerint órákon át dolgoztak a károk felszámolásán a hivatásos, önkormányzati és önkéntes egységek.

Fonyódon és Balatonbogláron is gondot okozott a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű eső, ahogyan Nagyatád, Barcs és Kaposvár térségében is. A néhol térdig érő víz miatt elakadt gépjárművekkel is volt dolguk a tűzoltóság embereinek, a 7-es főutat egy szakaszon pedig le is kellett zárni a forgalom elől. Hivatalból is érkezett segélykérés a betörő víz miatt, amely az ott tárolt iratokat veszélyeztette.

A Heves megyei Nagyvisnyón villámárvizet okozott a hirtelen lezúduló eső. A tűzoltóknak húsznál is több helyszínen kellett szivattyúzniuk az elárasztott házakat, pincéket, garázsokat – olvasható a Heol-on. A helyi önkormányzat homokzsákokkal óvta a leveszélyeztetettebb ingatlanokat. Az egri katasztrófavédelmi kirendeltség szakemberei a helyszínen koordinálták a mentési és kárfelszámolási munkálatokat.

Megyeszerte sok út járhatatlanná vált, és még csütörtökön is sok helyen nehezítette a közlekedést a felgyülemlett csapadékvíz.

Záporok, zivatarok ismét többfelé kialakulhatnak, helyenként továbbra is elfordulhat felhőszakadás, jégeső, figyelmeztet a Heves megyei hírportál.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×