eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A Tihany és Szántód között közlekedő komp a Balatonon.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Húszéves rekord dőlt meg a Balatonon

Mintegy 11 ezren utaztak a balatoni személyhajókon a húsvéti négynapos hétvége alatt. A kompforgalom is erős volt, csaknem 34 ezer ember kelt át rajtuk az északi és a déli part között – mondta az InfoRádiónak a Balatoni Hajózási Zrt. értékesítési és forgalmi igazgatója.

A téli időszakban felkészítették a cég hajóit a szezonra, a beruházásokra, a járművek fejlesztésére és karbantartására 290 millió forint állt rendelkezésre – mondta Dónucz László. Hozzátette: számos hajónak cserélték ki vagy újították fel a motorját, az utastereket is helyrehozták és a klímaberendezéseket is szervizelték.

Tavaly húszéves rekord dőlt meg:

a személyhajókon és a kompokon összesen több mint 2 millióan utaztak.

A személyhajózásban pedig 750 ezren ültek a települési járatokon, a séta- és programhajókon utoljára 2008-ban volt ilyen magas ez a szám.

„Túl vagyunk az első hosszú hétvégén, négy nap megközelítőleg 11 ezer fő utazott a személyhajókon és nagyon erős volt a kompforgalom is, hiszen ebben a négy napban összesen 34 ezer ember vette igénybe az átkelést a Balaton két partja között” – fogalmazott az értékesítési és forgalmi igazgató.

Több mint két éve, 2017. január 1-jén módosultak legutóbb a jegyárak.

A települések közt közlekedő járműveknél három díjzónában bruttó 100 forinttal emelték a díjakat, séta- és programhajóknál pedig 200-300 forintos emelés történt. A kompoknál csupán a gépjárművek szállításának díját korrigálták 200 forintos nagyságrendben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×