INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 20. vasárnap
Friderika

balatonfüred

strand

felújítás

homok

Strandolók a Balaton északi partján, a Veszprém megyei Balatonfüreden.

Hatezer tonna homokot szórnak a Balatonba

Infostart
Újabb cikkünk a témában:

Nagy változások jönnek, 170 millió forintos európai uniós támogatásból fejleszti a balatonfüredi önkormányzat a Széchenyi strandot.

A fejlesztés 2018 tavaszán kezdődött és az idei turisztikai szezon kezdetére fejeződik be. Tavaly kabinos és családi öltözőket alakítottak ki, felújították, illetve bővítették a vízi csúszdát. A vízben lépcsőket, valamint kosárlabdapalánkokat, röplabdahálókat helyeztek el - írja a veol.hu.

Idén a strand komplex megújításakor mederhomokozást végeznek a parttól átlagosan 45 méteres sávban, 60 centiméter vastagságban. Összesen 5800 tonna homokot szállítanak ide uszályokkal Szántódról. A homokozást az indokolta, hogy a 2020-ban kezdődő szálloda- és kikötőépítés miatt a strandolásra alkalmas terület csökken, ezért erre a célra a vízisporteszköz-kölcsönzésre használt területet is be kellett vonni. A mederhomokozás a vízpartnak kizárólag ezen a szakaszán történik, ahol a parti sávban nem volt strandolásra alkalmas a terület a mederben levő, 15-20 centiméteres iszapréteg miatt.

Emellett megújítják a partvédőművet, és parti sétányt építenek, utakat alakítanak ki. Felújítják a zöldterületet, parkosítanak, a 15 ezer négyzetméteres, füves területen kicserélik a növényzetet, elvezetik a csapadékvizet. Napelemmel működő világítótesteket és napkollektoros kültéri zuhanyzókat helyeznek el. Létrehoznak a strandon homokos kézilabda-, röplabda- és focipályát.

A strandjegyárak idén nem változnak, a felnőttbelépőkért egy napra 1500 forintot kérnek, egy hétre 7500 forintot, egy hónapra 22 500 forintot, egy szezonra pedig 35 ezer forintot. A gyermekek napi belépője 1000 forintba, a heti 4000 forintba, a havi 12 ezer forintba, a nyári szezonra szóló pedig 17 500 forintba kerül. Aki 16 óra után érkezik, közel 50 százalék kedvezményt kap a napijegy árából.

Nyitókép: H. Szabó Sándor
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018