eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin

20 macskát és 2 kutyát ölt meg a rejtélyes állatgyilkos

Rövid idő leforgása alatt csaknem húsz macska pusztult el Felgyőn, de kutyát is tett el láb alól az ismeretlen állatkínzó. Az eszközök változatosak: van, aki patkányméregre, és van, aki fagyállóra gyanakszik, de találtak már Felgyőn eledelbe rejtett tűdarabokat is.

Az utóbbi időben drasztikusan csökkent a macskák száma Felgyőn, egy-két nap leforgása alatt tíznél is több négylábú pusztult el – írja a delmagyar.hu. Az ámokfutás két hete alatt csaknem húsz macska és két kutya, egy puli és egy németjuhász esett áldozatul.

Horváth Lajos polgármester tájékoztatása szerint akadt olyan ház is, ahonnan három, ápolt, gondozott macska tűnt el, másnak a kutyáját mérgezte meg. „Volt olyan macska, amelyet fagyállós tejjel végeztek ki, a másikat eledelbe rejtett gombostűdarabokkal, de gyanakodnak patkányméregre is. A helyi állatvédőnk, Konkoly Judit kertjébe pedig egy döglött macska került. Találgatások vannak, hivatalos gyanúsított nincs” – fogalmazott a városvezető. Hozzátette: amikor nyilvánosságra hozták, hogy hivatalos boncolást kérnek, hirtelen abbamaradtak a mérgezések.

„Az egyik cicánkat megmérgezték, ezt állatorvos is bizonyította. A másikat a kapunk előtt találtuk meg, egy falubeli hozta vissza. Őt már nem vittük állatorvoshoz, mert nemsokára meghalt. Igaz, hogy öreg volt, de nem volt rajta sérülésnek nyoma. Azt hallottuk, hogy más macskája is annál a szomszédnál pusztult el, és olyat is beszélnek, hogy befogadja a macskákat, eteti, aztán meg lelövi őket. Kézzelfogható bizonyítékunk nincs, csak találgatások mennek a faluban” – mesélte az egyik lakos, Dózsa-Kurucz Petra.

Címlapról ajánljuk

időjárás
Irány a vízpart!

Közeledik Magyarország első idei hőhulláma, kapunk egy kis kóstolót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×