INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 8. szombat
László

andy vajna

temetés

arnold schwarzenegger

Barcelona, 2017. március 18.Arnold Schwarzenegger osztrák származású amerikai színész, volt kaliforniai kormányzó a róla elnevezett Arnold Classic Europe nemzetközi testépítőversenyen Barcelonában 2018. szeptember 29-én. (MTI/EPA/Enric Fontcuberta)

Megérkezett Andy Vajna temetésére a hollywoodi sztár

Infostart

Arnold Schwarzenegger magángépe szerda este landolt Ferihegyen. Délelőtt 11 órakor kezdődik a szertartás a Fiumei Úti Sírkert 19-es parcellájában, amelynek környéke már megközelíthetetlen.

Szerda délután már állt, bár ekkor még félmagasságban volt az a 200 négyzetméteres díszpavilon a Fiumei Úti Sírkert 19-es parcellájában, amelynek környéke ma reggeltől már megközelíthetetlen. Csak a meghívottak juthatnak át a biztonsági őrök gyűrűjén, hogy ott lehessenek a hosszú betegség után elhunyt Andy Vajna búcsúztatásán és temetésén - írja a Blikk.

Arnold Schwarzenegger magángéppel érkezett Budapestre, repülője szerda este landolt Ferihegyen.

"Andy Vajna Hatalmas sikereket ért el pályafutása során, ő az amerikai álom megtestesítője – mondta Schwarzenegger a Fókusznak a reptéren. – Kemény ember volt, akkor is véghezvitte, amit eltervezett, ha mások azt mondták, kudarcra van ítélve.

Nagyobb filmeket készített Hollywoodban, mint a nagy stúdiók. Emellett nagy szíve is volt, ezért is szerettem őt"

- tette hozzá Schwarzenegger, aki beszédet mond a zárt körű állami temetésen.

A Miniszterelnökség kérte fel a Fiumei Úti Sírkertet kezelő Nemzeti Örökség Intézetét Andy Vajna állami temetésének bonyolítására, az esemény biztosításáért pedig a Köztársasági Őrezred és a Kormányőrség felel. Várhatóan alacsony kordont vonnak majd a 19-es parcella köré - értesült a Blikk.

Andy Vajna 2013. nyarán volt az InfoRádió Arénájának a vendége

A hazai filmgyártás felfuttatásáról szőtt terveiről beszélt. A filmipar megújításáért felelős kormánybiztos akkor azt mondta, bár az utóbbi években készültek forgatókönyvek, de mindegyikből hiányzott valami, ami miatt nem támogatta volna saját vagyonából.

A teljes beszélgetés megtekinthető az interjúról készült alábbi videókban:

Nyitókép: MTI/EPA/Enric Fontcuberta
A címlapról ajánljuk

Meghalt Reigl Judit

A Kossuth-díjas, Franciaországban élő festőművészt 97 éves korában érte a halál....
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018