eur:
393.95
usd:
370.02
bux:
65502.26
2024. április 19. péntek Emma
Andy Vajna, az InterCom Zrt. elnöke, a filmipar fejlesztésért felelős kormánybiztos a Pappa Pia címmel készülő zenés romantikus film forgatásán a fővárosi Gubacsi hídnál 2016. augusztus 8-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Egyelőre nem tudni, hol temetik el Andy Vajnát

Özvegye, Vajna Tímea dönthet arról, hogy hol helyezik végső nyugalomra a vasárnap váratlanul elhunyt producert.

Habár az utóbbi években Magyarországon élt, nem biztos, hogy itt temetik el Andy Vajnát, aki vasárnap, 74 évesen hunyt el budapesti otthonában. A filmproducer 12 éves volt, amikor 1956-ban elmenekült Magyarországról és új életet kezdett, majd világhírű lett az Egyesült Államokban.

Andy Vajna temetésének helyszínéről a Blikk szerint özvegye, Vajna Tímea dönthet, ő azonban a gyász miatt még nem foglalkozott a szertartással kapcsolatos ügyekkel.

Barátai és tisztelői miatt szinte elképzelhetetlen, hogy ne legyen Budapesten búcsúztató, de az is lehetséges, hogy a súlyos betegség miatt fiatalon elhunyt fia, Justin és szülei mellett nyugodhat Los Angelesben.

Amennyiben az amerikai állampolgárságot megszerezni készülő özvegy a ma­gyarországi búcsúztató mellett dönt, és az állam kegyeire bízza férje utolsó útját, szinte biztos, hogy állami te­metésben lesz része, ahol ha­zai tisztelői is elkísérhetik a vég­ső útjára - írta a Bors.

Az utóbbi években a magyar filmgyártás megújításáért dolgozó kormánybiztos beszámolók szerint infarktus áldozata lehetett: vasárnap reggel ágya mellett fekve találtak rá. Andy Vajnát a hozzá közel állók a házában gyászolták. Halálhíre az Egyesült Államokban is kiemelt fontosságú volt, színészek és barátok emlékeztek meg a haláláról.

Andy Vajna 2013. nyarán volt az InfoRádió Arénájának a vendége

A hazai filmgyártás felfuttatásáról szőtt terveiről beszélt. A filmipar megújításáért felelős kormánybiztos akkor azt mondta, bár az utóbbi években készültek forgatókönyvek, de mindegyikből hiányzott valami, ami miatt nem támogatta volna saját vagyonából.

A teljes beszélgetés megtekinthető az interjúról készült alábbi videókban:

Vajna András György, Andrew G. Vajna, művésznevén Andy Vajna (Budapest, 1944. augusztus 1. – Budapest, 2019. január 20.) hollywoodi producer, az etyeki Korda Filmstúdió társtulajdonosa, 2010-ig az InterCom Zrt. elnöke.

2011 januárjától haláláig a filmipar megújításáért felelős kormánybiztos tisztségét töltötte be, feladata „a magyar film megőrzésére, fejlesztésére, állami támogatására és az ezzel kapcsolatos kormányzati tevékenység összehangolására irányuló stratégia kidolgozása” volt.

2018-ban Magyarország 14. leggazdagabb és 5. legbefolyásosabb személye volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Olyat tettek a demokraták Ukrajna érdekében, amire évtizedek óta nem volt példa

Olyat tettek a demokraták Ukrajna érdekében, amire évtizedek óta nem volt példa

A Kongresszus házszabályi bizottsága átengedte azt a négy részre bontott segélycsomagot, amely biztosítaná Ukrajna, Izrael és a csendes-óceáni régió amerikai szövetségeseinek támogatását. Mivel a tervezetet ellenzi a republikánusok trumpista szárnya, elsősorban az Ukrajnának juttatandó 61 milliárd dollár miatt, Mike Johnson házelnöknek a bizottság demokrata tagjaira volt szüksége, hogy a három radikális republikánus ne akadályozza meg annak túlélését. Hasonlóra évtizedek óta nem lehetett példa, ami jelzi, mekkora a széthúzás a republikánus képviselők között.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×