INFORÁDIÓ 
2020. július 10. péntek
Amália

cafeteria

gyurcsány ferenc

elios

a nap legfontosabb hírei

A cafeteria-törvény módosítását kérik a szakszervezetek - a nap hírei

Infostart

A béren kívüli juttatásokra vonatkozó törvény módosítását kérik a szakszervezetek a miniszterelnöktől. Bűncselekmény hiányában megszüntette az Elios Zrt.-vel szembeni nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda. A Demokratikus Koalíció céljának nevezte a párt elnöke, hogy Budapesten egyetlen ellenzéki főpolgármester-jelölt legyen. A nap legfontosabb hírei november 6-án.

A béren kívüli juttatásokra vonatkozó törvény módosítását kérik a szakszervezetek a miniszterelnöktől.Ez áll abban a petícióban, amelyet a cafeteria kedvezményes adózásának eltörlése ellen tiltakozó demonstráció végén adtak át. A tüntetők támogatást kértek a jegybankelnöktől is, arra hivatkozva, hogy MNB szerint több mint 2 millió munkavállalónak csökkenhet a nettó jövedelme a változás miatt, amely a költségvetésnek ugyanakkor nem hoz érdemi bevétel-növekedést.

Integrált energia- és klímapolitika kialakításán dolgozik az innovációs tárca.A tiszta, okos és megfizethető energiaszolgáltatások biztosítása a kormány energia- és klímapolitikájának fő iránya - mondta a területért felelős államtitkár. Kaderják Péter egy szakmai konferencián továbbra is fontosnak nevezte az alacsony, fenntartható rezsiköltségek garantálását.

Az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója szerint nem veszélyezteti a Duna vízállása a paksi atomerőmű nukleáris biztonságát és működését. Fichtinger Gyula az országgyűlés fenntartható fejlődés bizottsága előtt kijelentette: a folyó vízhozama a legszárazabb nyári időszakban is a biztonsági rendszer által megkívánt mennyiség 20-30-szorosa volt, és a szükséges vízmennyiség bármilyen alacsony vízállásnál biztosítható.

Bűncselekmény hiányában megszüntette az Elios Zrt.-vel szembeni nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda.Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: az Európai Csalás Elleni Hivatal a LED-alapú közvilágítás kiépítésére vonatkozó közbeszerzési eljárásokban vélelmezte magyar vállalkozások jogellenes együttműködését, valamint az elvégzett munkák túlszámlázását. Az OLAF jelentésében foglaltakat a nyomozás nem támasztotta alá.

A devizahitelezéssel összefüggő jegybanki felelősségről kezdeményez vizsgálatot az MSZP. A párt szerint az Országgyűlés gazdasági bizottságának azt kéne áttekintenie, hogy miért nem lépett fel a nemzeti bank, amikor látta a problémákat.

A Demokratikus Koalíció célja, hogy Budapesten egyetlen ellenzéki jelölt induljon a főpolgármesteri posztért Tarlós Istvánnal szemben. Gyurcsány Ferenc pártelnök az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: az MSZP és a Párbeszéd által felvetett előválasztás ötlete nincs ellenére, de fölöslegesnek tartja. Országos kérdésnek nevezte, hogy Budapestnek ellenzéki vagy kormánypárti vezetője van-e.

Elutasította az önmagukat hazaárulás miatt feljelentő európai parlamenti képviselők panaszát a Legfőbb Ügyészség. A képviselők a maguk elleni feljelentést arra alapozták, hogy miután Strasbourgban megszavazták a Sargentini jelentést, a sajtóban politikai közszereplők adtak hangot annak a véleményüknek, hogy a jelentés támogatói hazaárulást követtek el.

Nincs napirenden a Fidesz kizárása az Európai Néppártból - jelentette ki a szervezet európai parlamenti frakcióvezetője. Manfred Weber a prágai rádiónak nyilatkozva ugyanakkor hangsúlyozta: a pártcsaládban nincs helye az alapjogok megkérdőjelezésének és azokat Orbán Viktornak is tiszteletben kell tartania.

Mobil óriásplakáton üzennek Orbán Viktor miniszterelnöknek az európai liberálisok, válaszul a magyarországi kormányzati médiakampányokra. Guy Verhofstadt, az EP liberális frakciójának vezetője arról beszélt, hogy Orbán Viktor egy "korrupt illiberális állam" építésére használja fel az uniós adófizetők pénzét, illetve arra, hogy az Európai Unió ellen hangolja a lakosságot.

Romániában hatályon kívül helyezte az alkotmánybíróság az új közigazgatási kódexet, amely egyebek közt bővítette volna a kisebbségek anyanyelv-használati jogait. A törvényt a jobboldali államfő, illetve a jobbközép ellenzék támadta meg. A bukaresti taláros testület indoklása szerint a jogszabály változtatásait a tervezetről korábban szavazó szenátusnak nem volt alkalma megvitatni.

II. Rákóczi Ferenc-emlékévvé nyilvánítanák 2019-et kormánypárti képviselők. Az erről szóló határozati javaslat szerint az Országgyűlés támogatja és szorgalmazza olyan rendezvények, megemlékezések szervezését, oktatási anyagok készítését, amelyek méltó emléket állítanak a fejedelemnek és szabadságküzdelmének.

A legjobb játékfilm díját nyerte el Mészáros Márta Aurora Borealis - Északi fény című alkotása egy spanyolországi fesztiválon. A Magyar Nemzeti Filmalap tájékoztatása szerint a film a La Laguna elnevezésű Nemzetközi Történelmi seregszemlén bizonyult a legjobbnak.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018