INFORÁDIÓ 
2021. január 24. vasárnap
Timót

nyelvtanulás

nyelvparádé

kiállítás

Államilag elismert nyelvvizsga bizonyítványok.  MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!

Sereghajtók vagyunk idegennyelv-tudásban

Infostart / InfoRádió - Halmi Anett

A felnőtt lakosság mindössze 37 százaléka beszél idegen nyelvet – ezzel utolsók vagyunk az Európai Unióban. Ezen is próbál változtatni a pénteken és szombaton ingyenesen látogatható 19. Nyelvparádé kiállítás.

Bár a rendszerváltás óta csaknem megnégyszereződött a nyelvet beszélők aránya, de európai viszonylatban Magyarország még így is sereghajtó. A magyarok jelentős része véli úgy, hogy elég, ha csak az anyanyelvét beszéli – mondja a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének alelnöke, a Nyelvparádé alapítója. Légrády Tamás szerint ennél rosszabb arány csak az Egyesült Királyságban van. Az érvényesülés legfontosabb eszköze a nyelvtudás és az informatikai ismeretek – emelte ki.

A Millenárison szeptember 7-én és 8-án ingyenesen látogatható 19. Nyelvparádé kiállítással azt szeretnék elérni, hogy további kedvet csináljon a nyelvtanuláshoz.

Légrády Tamás szerint sokan ugyanis egy kötelező, nehezen elsajátítható tevékenységnek élik meg. Mint mondta, óriási érdeklődés övezi a Diplomamentő Programot. Sokaknak a diplomájukhoz szükséges nyelvvizsga sincs meg, ugyanakkor, akik belevágnak és igénybe veszik a magán-nyelvoktatási intézmények szolgáltatásait, rövid idő alatt hatékonyan tudják elérni céljaikat.

A Nyelvparádé kiállítás célja, hogy felhívja a figyelmet a nyelvtudás fontosságára, valamint, hogy tájékoztassa a családokat azokról az aktuális feltételekről, amelyek meghatározzák majd gyermekeik továbbtanulását.

Légrády Tamás a 2020-tól a felsőoktatási felvételihez szükséges nyelvizsgáról is beszélt. A szakértő szerint sok diák számára válik elérhetetlenné a továbbtanulás. Hozzátette: bár érthető az elvárás, ám azoknak, akik emiatt nem jutnak be egyetemi képzésre, csalódottak lesznek. A szakmának pedig arra kell törekednia, hogy minél sikeresebben készítse fel a diákokat nyelvvizsgákra.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Kapcsolódó hang

Sereghajtók vagyunk idegennyelv-tudásban
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018