eur:
393.11
usd:
367.3
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay

Durva létszámhiány a BKV-nál

Minden létező fórumon buszsofőröket és trolivezetőket toboroz a BKV. A cikkből kiderül hányan jelentkeztek eddig az állásajánlatra.

Csak a Facebookon 83 különböző hirdetést jelentetett meg eddig a BKV, hogy sofőröket találjon a buszokra és a trolikra. A közlekedési társaság írásos tájékoztatása szerint ezekkel a reklámokkal félmillió embert értek el, akik közül 72 ezren rá is kattintottak az állásajánlatra. Buszvezetőnek 500 embert vettek fel, a trolisokhoz pedig 50-en kerültek be eddig. Ennek köszönhetően

a BKV buszvezetőinek és trolivezetőinek száma 2480-ra nőtt. Az ő tavalyi átlagkeresetük bruttó 400 ezer forint volt, amit idén 12 százalékkal megemeltek.

A jelentkezők közül 350 főt az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft.-vel együttműködve beiskoláztak, hogy a B kategóriás jogosítványuk mellé megszerezzék a C-t és a D-t is. Akinek már megvan a C kategóriája, annak kifizetik a D-t és a GKI jelzésűt is. A tanfolyamok minden hónap első keddjén indulnak, és a BKV már a képzés alatt fizetést, illetve cafeteriát ad a résztvevőknek.

Budapesten a felújítás alatt lévő 3-as metró pótlása miatt van szükség ilyen sok járművezetőre.

Erről korábban Bolla Tibor, a közlekedési vállalat vezérigazgatója is beszélt az InfoRádióban. Mint mondta: országos a hiány járművezetőkből, ezért folyamatosan toborozzák és képzik ki őket.

A metrópótlás nem lehet gond. Erre a buszok is és a sofőrök is rendelkezésre állnak

- mondta Tarlós István főpolgármester az InfoRádió Aréna című műsorában.

Busz van elég, személyzet nincs rá - erősítette meg korábban Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke.

"Létszámhiány van a BKV-nál, a folyamatos felvételek ellenére ez még a jelenlegi teljesítményhez is kevés

- tette hozzá Gulyás Attila.

A BKV továbbra is várja a jelentkezőket, mert hiába sikeres a toborzás, még most is túlórákat kell elrendelniük a metrópótlás miatt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, Harkiv elleni offenzíva készül - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, Harkiv elleni offenzíva készül - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már csak a szenátus, illetve az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×