eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
A Balaton vizét felkorbácsolja és a partra fröcsköli a helyenként száz kilométert meghaladó erősségű szél Zamárdiban.
Nyitókép: Horváth Mónika

Csúcsrajáratva kezdi a szezont a viharjelzés

Megkezdődött a viharjelzési szezon, a Balatonnál és a Velencei-tónál rögtön másodfokkal a viharos szél miatt.

Április 1-én megkezdődik a tavi viharjelzési szezon, amely október 31-ig tart. A tavi viharjelzéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) adja ki a Siófoki Viharjelző Obszervatórium szakmai felügyelete mellett - írja a met.hu.

A Balaton viharjelzési szempontból három medencére tagolt: a Keszthelytől Badacsonyig tartó nyugati, a Badacsonytól Tihanyig tartó középső, és a tihanyi szorostól keletre lévő keleti medencére. A balatonihoz hasonló fényjelző lámpák működnek a Velencei-tónál, Tisza-tónál és a Fertő-tónál is.

Az elsőfokú viharjelzés az erős szélre, a másodfokú viharjelzéssel pedig a viharos szélre figyelmeztet.

A jelzéseket a szélerősödés előtt fél-másfél órával adják ki.

A Balaton és Velencei-tavat érintő időjárási információk folyamatosan frissülve szabadon hozzáférhetőek az OMSZ honlapján (www.met.hu), a BM OKF honlapján (www.katasztrofavedelem.hu), valamint a www.rsoe.hu weboldalon.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján az idei szezonban is a Balatoni időjárás, a Tisza-tavi időjárás és a Velencei-tavi időjárás oldalon lehet tájékozódni az aktuális viharjelzésről, valamint a tavaink aktuális és várható időjárási viszonyairól.

Címlapról ajánljuk
Oscarral felérő elismerést kapott a magyar táncművész

Oscarral felérő elismerést kapott a magyar táncművész

Először nyerte el magyar táncművész a balettvilág egyik legrangosabb elismerésének számító Benois de la Danse-díjat: Balázsi Gergő Ármin a legjobb férfi táncos díját kapta megosztva Artyemij Beljakovval, a moszkvai Bálsoj vezető táncosával. A Pygmalion-hatás címmel bemutatott produkcióban nyújtott alakításáért jelölték az elismerésre. Balázsi Gergő Ármin az InfoRádióban azt mondta, arra a legbüszkébb, hogy első magyarként haza tudta hozni ezt a díjat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×