eur:
392.16
usd:
366.49
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Lesz még változás a Kossuth téren

Lesz még változás a Kossuth téren

Vasárnaptól ismét megállnak a 2-es metró szerelvényei a Kossuth Lajos téri állomáson. A metrókijárat feletti, a tér arculatától eltérő homlokzatú épületet teljesen elbontották és megkezdték az új épületszárny kialakítását, amellyel egységessé válhat a Kossuth tér déli arculata.

Tavaly december óta nem áll meg a 2-es metró a Kossuth téri megállójában, mivel megkezdték az állomás kijáratának is helyet adó a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége egykori épületének bontását. Ez mára befejeződött, sőt megkezdték a helyére tervezett épületszárny felépítését is – mondta az InfoRádiónak Wachsler Tamást, a Kossuth tér felújítását összefogó Steindl Imre-program vezetője.

Lesz még változás a Kossuth téren

Jó hír

"Az utóbbi hetekben kaptunk néhány kritikai megjegyzést azzal kapcsolatban, hogy az eredetileg kommunikált márciusi időpont helyett mostanáig, tehát május 15-ig van lezárva a metró, ennek az volt a célja, hogy el tudjuk érni, hogy ne kelljen még egyszer lezárni, hogy egyben túljussunk ezen a kellemetlenségen. Azzal, hogy elkészültek ezek az előrehozott munkarészek,

többé már nem kell lezárni a metróállomást,

tehát úgy fogjuk felépíteni az irodaházat, hogy lehet használni a Kossuth téri metróállomást."

Az új épületszárnyat, amely a Kossuth tér déli oldalán fekvő épületegyüttest eredetileg tervező Hültl Dezső elképzelései alapján készül, tehát egységes homlokzati arculatot teremt, várhatóan 2018 novemberére építik meg – tette hozzá Wachsler Tamás.

Nem olyan jó hír

A korábban a hírekben szereplő, az új irodaházat és az Országházat összekötő földalatti folyosó is megvalósul, emiatt augusztusban a 2-es villamos pályáját meg kell szakítani, ezért áthelyezik a megállóját.

„Az Igazságügyi Minisztérium épülete mellett lévő ideiglenes végállomásról indul majd dél felé a villamos. Arról, hogy erre az időszakra szükséges-e pótlólagos megoldást találni a Kossuth és a Jászai Mari tér közötti szakaszra, egyeztetünk a BKV-val.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×