eur:
392.17
usd:
366.53
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Tölgyessy Péter: A Fidesz ma is a legjobban szervezett kisebbség

Tölgyessy Péter: A Fidesz ma is a legjobban szervezett kisebbség

A Fideszt 2002 óta rendszeresen túlmérik a közvélemény-kutatások – mondta Tölgyessy Péter politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában.

„2002-ben 12 százalékpontos előnyt mutattak a közvélemény-kutatások, a Fidesz mégis elvesztette a választást. Most szerintem minden korábbinál nagyobb ez a túlmérés, az időközi választások is ezt mutatták” - hívta fel a figyelmet Tölgyessy Péter.

Hozzátette ugyanakkor, hogy olyan helyeken történtek az időközi választások, ahol nem jó a Fidesz helyzete, például Salgótarjánban.

„Mégis úgy vélem, jóval kisebb a különbség a kormánytöbbség és az ellenzék között. Ez részint természetes is, hiszen a ciklus közepén vagyunk, ilyenkor vannak a legmélyebben a kormánypártok” - fogalmazott a politikai elemző.

Tölgyessy Péter szerint a túlmérés részben annak köszönhető, hogy a társadalmat a Fidesz nyomás alatt tartja, a média többsége a Fideszhez tartozik, az emberek pedig nem nyilatkoznak arról, hogy kire szavaznának.

„A Fidesz ma is a legjobban szervezett kisebbség. Most bátrabb vagyok, mint 2002-ben, amikor hittem a közvélemény-kutatásoknak, jobban hallgatok a politikai ösztönömre, de szerintem a miniszterelnök is így gondolkodik. Orbán Viktor nemhogy 10 százalékot, de 1 ezreléket sem kockáztathat” - hangsúlyozta az elemző.

Tölgyessy Péter úgy véli, a miniszterelnök nagy tűzijátékra készül a következő évben. Már a 2017-es büdzsé is költekező költségvetés lesz, amely feszegeti a 3 százalékos határokat.

„Ha jól időzít, akkor 2017 nyarán lesznek a nagy dobások. Könnyen lehet, hogy még a miniszterelnök sem tudja, mi lesz az, de a Fidesz a nagy dobásait mindig úgy valósítja meg, hogy nem a költségvetést használja fel, hanem elveszi a másét, és szétosztja” - jegyezte meg.

Mint mondta, a Fidesz nem engedheti, hogy az ellenzék legyőzze.

„Az ellenzék többsége börtönben vagy külföldi emigrációban szeretné látni a Fidesz politikusait, ezt a kockázatot nem vállalhatják. A Fidesz nem fog békésen belemenni a késbe, ahogy 2002-ben belement. Ezért a Fidesz mindent fel fog használni a győzelem érdekében, a politikai ellenfelek támadását és a más pénzéből való költekezést is” - tette hozzá Tölgyessy Péter az InfoRádió Aréna című műsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×