Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Csütörtöktől javulhat a levegő minősége

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Tizenöt városban továbbra is kifogásolt a levegő minősége, két településen pedig veszélyesnek minősítették. A fővárosban is egészségtelen a levegő, javulás csütörtöktől várható - mondta Beregszászi Tímea, az Országos Közegészségügyi Központ osztályvezető-helyettese az InfoRádiónak.

"Pár városban javult a levegő-egészségügyi helyzet. Miskolcon, Egerben és Nyíregyházán a veszélyes levegőminőség megszűnt, ami azt jelenti, hogy Miskolcon és Egerben még egészségtelen, de Nyíregyházán már csak kifogásolt, tehát ott már csak az egészségügyi határértéket haladja meg" - mondta Beregszászi Tímea, az Országos Közegészségügyi Központ osztályvezető-helyettese az InfoRádiónak.

Hozzátette: az ország nagy részén még így sem megfelelő a levegő minősége.

"Ha az adatokat nézzük, akkor 15 településen kifogásolt a levegőminőség, 5 városban haladta meg a tájékoztatási küszöböt. Veszélyes minősítést két település: Vác és Sajószentpéter kapott. A fővárosban továbbra is egészségtelen a levegő, és még mindig meghaladja a tájékoztatási küszöb értéket, ami azt jelenti, hogy továbbra is érvényben van a szmogriadó tájékoztatási fokozata" - fogalmazott Beregszászi Tímea.

Mint mondta, a meteorológiai előrejelzés alapján csütörtöktől csapadékos időjárás várható, jelentősen megemelkedik a hőmérséklet.

"Bízunk abban, hogy csütörtöktől javulni fog a helyzet, a főváros és a többi település levegőminősége is" - tette hozzá az Országos Közegészségügyi Központ osztályvezető-helyettese.

Hanganyag: Kálló Izabella