eur:
389.13
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

Szlovénián keresztül próbálják megközelíteni az árvíz miatt elzárt falvakat

Szlovénián keresztül próbálják megközelíteni a Zala megyében áradás által elzárt négy települést a rendőrség és katasztrófavédelem munkatársai, Bödeházára már orvost és élelmiszert sikerült bejuttatni - közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Cseresznyés Dániel elmondta: a medrükből kilépett patakok utakat öntöttek el, négy település - Bödeháza, Gáborjánháza, Szijártóháza és Zalaszombatfa - továbbra is megközelíthetetlen közúton, mert mintegy félméteres víz borítja azokat. A katasztrófavédelem és a rendőrség Szlovénia felől próbálja megközelíteni ezeket a településeket, elsőként Bödeházára sikerült élelmiszert és orvost bejuttatni.

Lenti térségében változatlanul nagy erőkkel küzdenek a hatalmas esők miatti elöntésekkel, áradásokkal. A városban délelőtt a Csörgő-patak védműve mellett buzgár tört fel, ezért a Lenti Rescue mentőcsapat közreműködésével kezdték meg a beavatkozást a környező negyven lakóház védelme érdekében.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint vasárnap délelőtt Zalában tíz út volt zárva az áradások, vízátfolyások miatt. Nagykanizsán két út van több napja lezárva a Principális-csatorna magas vízállása miatt, de Lentikápolna és Bárszentmihályfa között, Szentgyörgyvölgynél, Rédics és Bödeháza között, a rédicsi határhoz vezető bekötőút és Zalaszombatfa között, Zalaszombatfa és Szijártóháza között, Murarátkánál, Szécsisziget és Kerkateskánd között, valamint Letenye és Murarátka között vannak járhatatlan útszakaszok.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×