eur:
392.14
usd:
366.3
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

A Jobbik nem vállal felelősséget az általa indított narancsköztársaságos "panaszfal" tartalmáért

Kivizsgálhatatlanok azok a panaszok, amelyek a Jobbik júliusban elindított honlapjára, a narancsköztársaság.hu-ra érkeznek a Fidesz-kormány állítólagos politikai üldözöttjeitől. A levélírók ugyanis nem vállalják a nevüket, és vagy általánosságban panaszkodnak a cigányokra, illetve a közbiztonságra, vagy kihagyják a konkrétumokat a történeteikből. Herczeg Zsolt összefoglalója.

A Jobbik elnöke és frakcióvezetője június 23-án jelentette be az Országgyűlésben, hogy a radikális párt elindítja a narancskoztarsasag.hu-t. Ezen az oldalon panaszt tehet bárki, aki úgy érzi, hogy a Fidesz-kormány politikai üldözöttjévé vált - mondta Vona Gábor.

A honlapon közlik a Jobbik híreit és reklámozzák a párt rendezvényeit. A videó rovatban mindössze két felvétel található, mindkettő a YouTube-ról: az egyik Vona Gábor parlamenti felszólalása, a másik egy budapesti térfigyelő kamera felvétele, amelyen az látszik, hogy két férfi ellop egy autót. A kommentálók szerint cigányok voltak az elkövetők.

A honlap érdemi része az "Olvasói levelek" című rovat, amelyben a csütörtök délutáni állapot szerint 29 írás található.

Egy P. Miklós nevű férfi arra panaszkodik, hogy a hitelválság miatt el kellett adnia a házát. Egy névtelen levélíró a cigányokat teszi felelőssé a berekböszörményi közbiztonság hiányáért, egy másik ugyanezen kesereg Veszprémből, egy harmadik szerint pedig a Fidesz bőrébe bújt kommunisták szétlopták Nagykőröst. Nem vállalta a nevét az a falusi polgármester sem, aki szerint a Fidesz arra biztatja az ellene induló kormánypárti jelöltet, hogy akár tisztességtelen módszereket is alkalmazzon az őszi önkormányzati választás kampányában.

Egy biztonsági őr senkit sem szid, de kifogásolja, hogy sehol sem kap rendes munkát, egy szülő pedig a tanévkezdés költségeit sokallja. Egy budapesti hölgy, bizonyos K. Z.-né azt állítja, hogy csak azért nem merték elbocsátani a kormánytisztviselői állásából, mert panaszát a Narancsköztársaság oldalán is leírta.

A szintén fővárosi P. Ildikó azt állítja, azért rakták ki a munkahelyéről, mert nőnapkor azzal gúnyolódott, hogy vörös szegfű helyett narancsot kér. Az Országos Mentőszolgálat egyik állítólagos munkatársa kétrészes levélben sorolja, hogy milyen visszásságokat lehetne feltárni a cégénél. K. ZS. azt írja, hogy az egyik taxitársaságtól azért rúgták ki, mert panasz érkezett a központba, hogy az Ismerős Arcok nevű nemzeti rockzenekar dalait hallgatta munka közben. (Azóta dacból csakis a Nemzeti Taxival utazik.) Egy gyöngyösi fiatal azért van elkeseredve, mert a szülei megtiltották, hogy megrendelje a Jobbik Barikád című lapját. (Az újságárusoknál azért majd megveszi.)

A nevüket vállaló kevesek egyike, Bartalovics Zoltán egy Zsiga Klára nevű győri lakóért emeli fel a szavát nyílt levelében: azt állítja, hogy az önkormányzat törvénytelenül lakoltatta ki a nőt.

A honlapon található bejegyzések tartalmáért és az esetleges hibákért egyébként a Jobbik nem vállal felelősséget. A változtatás jogát azonban fenntartják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×