eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Budapest, 2022. október 22. Utasok menetjegyet vásárolnak a MÁV Start Zrt menetjegykiadó automatáinál a Déli pályudvaron, amely a főváros négy legfontosabb vasútállomásának egyike és ahonnan indul a Dunántúlt kiszolgáló gyorsvonatok nagy része, illetve a budapesti agglomeráció délnyugati része felé közlekedő személyvonatok. MTVA/Bizományosi: Róka László
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

27 milliós kárt okozott a MÁV-nak egy megrögzött rongáló

Több mint 27 millió forintos kárt okozott egy rongáló a MÁV–Start jegykiadó automatáiban – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága szerdán.

A vasúttársaság és a hatóságok közös munkájának köszönhetően sikerült elkapni az elkövetőt, aki idén hatszor rongált jegykiadó automatát.

A MÁV-Start jegykiadó automatáiban az elmúlt két évben – évi több mint 50 alkalommal – évi 10-12 millió kárt okoztak. Idén sajnos romlik a tendencia, már 16 bejelentés érkezett, közel 31 millió forintos kárértékben – tudatták a közleményben.

Ezek a bűncselekmények az okozott kár mértékétől függően kártérítési kötelezettséget vagy akár szabadságvesztést is vonhatnak maguk után.

(Címlapképünk illusztráció: Budapest, 2022. október 22. Utasok menetjegyet vásárolnak a MÁV Start Zrt menetjegykiadó automatáinál a Déli pályaudvaron.)

Címlapról ajánljuk

Marilyn Monroe-tól Billie Eilishig – Dívák és Ikonok a Magyar Zene Házában

Magyarország nemzetközi kulturális pozícióját mutatja, hogy a londoni Viktória és Albert Múzeum először Budapestre utaztatja nagy sikerű Dívák és Ikonok című kiállítását, amelyet a Magyar Zene Háza magyar művészek történeteivel, tárgyaival egészített ki – mondta Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár a tárlatot megnyitó beszédében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban nyomulnak előre, szombaton egy falu elfoglalását jelentette be az orosz védelmi minisztérium. Közben Ukrajna lőszerhiánnyal küzd, és a harkivi frontról több ezer civilt evakuáltak. Tegnap életbe lépett az új törvény, amely átalakítja a hadsereg mozgósításának módját. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította Emmanuel Macron francia elnök javaslatát az Oroszország és Ukrajna közötti ideiglenes tűzszünetre a párizsi olimpia alatt. Szombaton ebben a cikkünkben számolunk be a háború legfontosabb eseményeiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×