eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Nem lesznek "repülő" villamosok a fővárosban

Mégsem terelik úgynevezett repülősínekre a 2-es villamost a 4-es metró építése miatt. Az ideiglenes vágányok kiépítése és az üzemeltetés ugyanis 50 millió forinttal többe kerülne, mint a villamospótló buszok működtetése. A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szerint a busz nem tud majd közlekedni a lezárt Kálvin tér és a Fővám tér környékén kialakuló dugókban.

A DBR Metró Projektigazgatóság lefújta a 2-es villamos rakpartra terelését - tudta meg az InfoRádió.

A korábbi elképzelések szerint a Fővám téri metróállomás építése miatt a 2-es villamost ideiglenes, úgynevezett repülősíneken a pesti alsó rakpartra terelték volna idén tavasztól csaknem egy évre.

A közlekedési szakma üdvözölte az ötletet. Csakhogy a napokban kiderült, hogy ez a megoldás túl sokba kerülne, ezért csütörtökön a projektvezetés úgy döntött, hogy a mintegy 50 millió forinttal olcsóbb buszos villamospótlást választja, a 2-es villamos pedig nem jár majd a helyszínen.

Az InfoRádió értesülését Horváth Éva, a DBR Metró Projektigazgatóság szóvivője nem kívánta sem cáfolni, sem megerősíteni.

Nem jut át a busz a dugókon


Vitézy Dávid, a BKV felügyelő bizottságának tagja és a Városi és Elővárosi Közlekedésért Egyesület szóvivője elmondta: rendkívül rossznak tartja az új döntést.

"Szükségesnek tartjuk a 2-es villamosnak, mint a pesti belváros legforgalmasabb ütőerének a fenntartását végig a Fővám tér lezárásának ideje alatt. Néhány tízmillió forint miatt nem érdemes növelni az utasok tízezreinek kellemetlenségeit és kényelmetlenségeit" - fogalmazott.

Vitézy Dávid hozzátette: a Fővám tér környékén a Belgrád rakpart és a Kiskörút forgalomkorlátozása miatt a forgalom ellehetetlenül majd, mindennaposak lesznek a dugók, ilyen helyzetben a buszokkal sem lehet majd közlekedni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Marilyn Monroe-tól Billie Eilishig – Dívák és Ikonok a Magyar Zene Házában

Magyarország nemzetközi kulturális pozícióját mutatja, hogy a londoni Viktória és Albert Múzeum először Budapestre utaztatja nagy sikerű Dívák és Ikonok című kiállítását, amelyet a Magyar Zene Háza magyar művészek történeteivel, tárgyaival egészített ki – mondta Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár a tárlatot megnyitó beszédében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Hatalmas balhé robbant ki Franciaország féltve őrzött területén - Lehet, hogy hamarosan új ország jön létre a semmiből

Hatalmas balhé robbant ki Franciaország féltve őrzött területén - Lehet, hogy hamarosan új ország jön létre a semmiből

Összecsapások alakultak ki Franciaország csendes-óceáni szigetén, ahol a szeparatista mozgalom tagjai régóta Új-Kaledónia elszakadását követelik. A közelmúltban három alkalommal is népszavazást tartottak a tengerentúli területen, ám akkor az önállóságot követelő hangok elbuktak. A mostani események azt mutatják, hogy az elszakadás vágya még mindig ott van a helyiekben és akár elhozhatja egy új ország létrejöttét a világon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×