eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Nyitókép: Facebook

Kitart Szabó Tímea baloldali kihívója Óbudán

Iványi Gábor sem tudta lebeszélni a korábban általa nyíltan támogatott volt DK-s Rózsa Lászlót, hogy visszalépjen az ellenzéki jelölt javára.

Korábbi álláspontját megváltoztatva Iványi Gábor, az Evangéliumi Testvérközösség vezetője arra kérte Rózsa Lászlót, hogy mégse induljon el az országgyűlési választásokon Budapest 10-es választókerületében – derült ki a Valódi Demokrata Párt jelöltjének közösségi oldaláról.

„Rózsa László személyében egy igazi, elkötelezett, korszerűen gondolkodó, a gyűlöletkampánnyal szemben állhatatosan küzdő, nagyszerű fiatalt juttatnának a törvényhozás házába” – ezekkel a szavakkal ajánlotta még februárban Rózsa Lászlót képviselőnek Iványi Gábor lelkész, az Evangéliumi Testvérközösség vezetője.

Később azonban megváltozott az álláspontja, és erről levélben is tájékoztatta a korábban helyben DK-s színekben politizáló jelöltet, aki április 3-án a Valódi Demokrata Párt képviselőjelöltjeként indul a mandátumért.

"Arra kérlek, ne indulj ezen a jelenlegi választáson. Az új parlamentnek egyetlen fontos dolga lenne, s ez az, hogy leváltsa a jelenlegi kormányt. Ez csak úgy lehetséges, ha minden erő összefog, és amögé áll, aki várhatóan a legtöbb voks megszerzésére képes. Ellenzéki oldalon ez a konszenzusos személy Szabó Tímea. (…) Ha elindulsz vele szemben (pláne az én elvi támogatásommal is), egészen bizonyos, hogy tőle és nem kormánypárti ellenfelétől (Bús Balázstól) veszel el szavazatokat" – írta a jelöltnek, és a levele végén egyértelművé tette, hogy nem Rózsa László, hanem már Szabó Tímea indulását tartja támogatandónak.

Rózsa László válaszában – melyet Szabó Tímeának is megküldött – saját korábbi tapasztalataira hivatkozva azt írta, lehet, hogy Iványi Gábort "éppúgy megvezeti, hitegeti és ki tudja, de lehet, hogy fenyegeti is Szabó Tímea és Gyurcsány Ferenc, ahogy velem is tette, és Hazai Ivánnal Gyurcsány Ferenc”. Közösségi oldalán azt is világossá tette, hogy nem lép vissza sem Szabó Tímea, sem senki más javára, mert szerinte "Szabó Tímea négy éven keresztül nem tett semmit a kerületért", és a döntést a III. kerületben élőkre bízza, hogy, "ki az, aki méltó arra, hogy képviselje az érdekeiket".

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×