eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Jeteson/Facebook

Valósággá vált a munkahelyi ingázás repülő autóval – videó

Tomasz Patan a cége által fejlesztett One-nal szállt fel.

Történelmet írt a Jetson nevű vállalat vezetője, Tomasz Patan azzal, hogy a világon elsőként használt ingázásra egy repülő autót. A cég által készített One fejlesztéséről már 2021 végén is lehetett hallani, az Independent pedig, amit a Hvg.hu szemlézett, most arról számolt be, hogy a szerkezet a gyakorlatban is megállta a helyét.

A 83 600 dolláros, vagyis nagyjából 32 millió forintos, elektromos meghajtású eszköz olyan, mint egy helikopter: képes a függőleges fel- és leszállásra. Tomasz Patan szerint azzal, hogy a One-t használta a háza és a munkahelye között, 90 százalékkal rövidebb idő alatt ért be dolgozni, mintha autóval ment volna.

A repülést, amiről a cége Facebook-oldalán is megoszott egy felvételt, még májusban hajtotta végre, az utazás során pedig végig úgy ment, hogy csupán néhány méterrel legyen a föld felett.

A cég szerint a drón vezetéséhez nem szükséges pilótaengedély, így azt bárki vezetheti. Igaz, az egyes országok törvényei tilthatják a használatát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×