eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Egészségügyi alkalmazott egy antigén gyorstesztet elemez a torinói Cottolengo kórházban, ahol megkezdték a dolgozók és a látogatók tesztelését a koronavírussal fertőzött személyek kiszűrésére 2020. december 23-án.
Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Alessandro Di Marco

Ez lehet a Covid legelső tünete

Az enyhébbek közé mintegy húsz tünetet sorolnak, de ezek nem egyidőben jelennek meg.

A koronavírus-fertőzés okozta betegség egyik első jele lehet, ha valakinek fáj a torka, tudósított a CNBC Chicago. A torokfájás különösen az enyhébb lefolyású, áttöréses - beoltottaknál jelentkező - fertőzések esetében mutatkozik kezdeti szimptómaként, mondta Dr. Allison Arwady, a Chicago Közegészségügyi Minisztériumának biztosa. A saját gyakorlatukra utalva elmondta: azokat, akiknél bármilyen influenza- vagy megfázásszerű tünet jelentkezik, koronavírusosként kezelik addig, amíg az ellenkezője be nem bizonyosodik.

Az oltottak döntő többsége náthaszerű tüneteket tapasztal, és a legjobb, ha ilyenkor otthon maradnak és követik a járványszabályokat.

Azok azonban, akik nem oltottak, hasonló tüneteket tapasztalnak, mint a járvány korai szakaszában,

mondta Arwady.

Dr. Katherine Poehling, aki a fertőző betegségek specialistája, megerősítette, hogy a köhögés, az orrdugulás, az orrfolyás és fáradtság az omikron variáns okozta betegség legfőbb jelzője, és a deltával ellentétben sok beteg nem veszíti el az ízlelését vagy a szaglását.

Arra a gyakori kérdésre, hogy az omikron-fertőzés mennyi idő elteltével okoz tüneteket, az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) irányelvei adnak választ:

akár már két nap múltán is,

de akár 14 nap is eltelhet aközött, hogy valaki ki van téve a vírusnak és tapasztalja a betegség tüneteit. Emlékeztetnek: egy vírushordozó ember a tünetek megjelenése előtt is fertőzhet, valamint akkor is, ha ő maga vírusos, de nincsenek tünetei.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×