eur:
394.17
usd:
369.67
bux:
65792.91
2024. április 23. kedd Béla
A koronavírus elleni oltásra várakozik egy dolgozó a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban 2021. január 10-én.
Nyitókép: MTI/Varga György

Decemberben engedélyezhetik itthon is a kisgyerekek oltását

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete úgy tudja, a felnőtt dózis harmadát kaphatják az 5 és 11 év közötti gyerekek Európában, csakúgy mint az USA-ban és Izraelben.

Az Egyesült Államokban már megkezdték az 5–11 éves korosztály oltását, Izraelben pedig most adták meg rá az engedélyt. Ahhoz, hogy a vakcinát Magyarországon is be lehessen adatni a kisgyerekeknek, az EMA engedélye kell.

Az RTL Híradó emlékeztet, hogy Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a múlt héten azt mondta a Kormányinfón, ha lesz pozitív európai és magyar gyógyszerhatósági döntés, akkor a magyar kormány is engedélyezi ezen korosztály oltását.

A Pfizer oltóanyaggyártó már benyújtotta a koronavírus elleni vakcinájának európai engedélyezési kérelmét, és a Házi Gyermekorvosok Egyesületénél úgy tudják – nem hivatalosan –, hogy hetek múlva meg is lehet az engedély. A kicsik a felnőtt dózis egyharmadát kaphatják.

Az EMA megerősítette az RTL Híradó információit, miszerint

vizsgálják a Pfizer kérelmét, és ha nem kell közben valamelyik dokumentumot pótolni, akkor decemberben döntés születhet a jóváhagyásról.

A portálnak nyilatkozó Jakab Ferenc virológus szerint semmi nem rosszabb a koronavírus-fertőzésnél, a delta variáns pedig rájuk is lehet veszélyes, ezért a kisebb gyerekeket is mielőbb oltatni kell.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×