eur:
393.67
usd:
364.6
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (j) átadja a Magyar Érdemrend tisztikereszt polgári tagozat kitüntetést Kacskovics Imrének, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar Biológiai Intézet Immunológiai Tanszéke tanszékvezető egyetemi tanárának az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) augusztus 20-a alkalmából rendezett ünnepségén a Pesti Vigadóban 2019. augusztus 22-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Immunológus: még nagyon nincs vége a járványnak, ezt kellene most tenni

Az időseknek és a fiataloknak egyaránt ajánlja az első, a második és a harmadik oltás felvételét is; Kacskovics Imre figyelmeztet, nagyon sok a védtelen idős.

Kacskovics Imre immunológus szerint sürgető, hogy mindenki vegye fel az oltást és használjon maszkot, túl sok ugyanis az oltatlan ember ahhoz, hogy a járvány csak úgy elillanjon; csak idősből százezrek védtelenek.

Az ELTE TTK dékánja az ATV-ben elmondta, lesz még rosszabb is a helyzet, meg kéne előzni a bajt, "minden felett áll", hogy az első és második oltás mindenki esetében meglegyen, de a harmadik oltást sem árt felvenni, és nem is csak az időseknek.

A számok nyelvére fordítva elmondta:

  • több százezer az oltatlan idős
  • a fertőzöttek 20 százaléka kórházba kerül
  • 100 ezer fertőzött esetében ez 20 ezres leterheltség a kórházakon csak a koronavírus által
  • a betegek 2 százaléka pedig nem is éli túl.
"Ezt nem kéne megvárni"

- fogalmazott.

Hozzátette, ilyen leterhelt egészségügy mellett a más betegségekben szenvedők orvosi ellátása is nehezül, így a gyógyulási esélye is romlik.

A maszkviselést röviden meg is indokolta: a delta variáns sokkal fertőzőbb, így a beoltottak is megfertőződhetnek, és bár rövidebb ideig, de terjeszthetik is a betegséget.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Spanyol szupervonat-gyártót vennének magyarok - Miért izgalmas ennyire a Talgo?

Spanyol szupervonat-gyártót vennének magyarok - Miért izgalmas ennyire a Talgo?

Pár hónapja már voltak pletykák, március elején pedig hivatalossá vált, hogy spanyol vonatgyártót venne egy magyar befektetői csoport, több mint 200 milliárd forintért. A hírek szerint a spanyol kormány igyekszik keresztbe tenni a Talgo nevű cég felvásárlásának, és nemrégiben felbukkanhatott egy újabb potenciális vevő is, így korántsem biztos a siker. Összeszedtük, hogy hol tart most a sztori, hogy mit gyárt pontosan a Talgo, és hogy miért kell ennyire a spanyol cég a magyar befektetőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×