eur:
393.93
usd:
368.36
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
A koronavírus elleni oltásra váró emberek a madridi Isabel Zendal kórház előtt 2021. június 28-án. Az átoltottság növelése érdekében a kórházban az éjszaka folyamán is lehet jelentkezni oltásra.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Fernando Villar

Erős negyedik hullámra figyelmeztet az immunológus

A virológus pedig az javasolja a szülőknek, hogy a 12 év feletti gyerekek vegyék fel mind a két oltást még az iskolai év kezdete előtt.

Szlávik János az Európában terjedő delta variáns terjedéséről azt mondta a Tv2 reggeli műsorában, hogy az utazások miatt hazánkba is könnyen bejuthat a mutáns, és újabb hullámot okozhat. Európa több országában már emelkedik a fertőzések száma a delta miatt.

Falus András immunológus úgy látja, a delta variáns miatt Magyarországon is várható a negyedik hullám. Szerinte ez vagy ugyanolyan, vagy erősebb lesz, mint a harmadik hullám.

„Bocsánat a szlengért: haza fogja vágni a társadalmat” – nyilatkozott az ATV-nek, és hozzátette: nemcsak a kínai vakcina, hanem sok másik is nem bizonyult elég hatékonynak két oltás után, ezért az azonnali újraoltást kellene javasolni. Azt is kijelentette, hogy a harmadik oltások beadása mellett fontos lenne további 2-3 millió eddig még nem oltott ember immunizálása is.

Rusvai Miklós virológus szerint a nyár még szabad lesz, ősszel kell nagyobb fertőzés számra készülni. Úgy véli, október végétől várható a következő esetszám-növekedés, ezért az javasolja a szülőknek, hogy a 12 év feletti gyerekek minél nagyobb számban vegyék fel mind a két oltást még az iskolai év kezdete előtt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×