eur:
389.69
usd:
361.98
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Kelemen Péter, az egri Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet 4. E osztályos tanulója az otthonából követi a távoktatásban tanító Ládiné Szabó Tünde pedagógus óráját 2020. március 23-án. A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében országszerte a tanulók nem járnak iskolába, otthon tanulnak digitális tanrend szerint.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Weboldal segíti a tanórák digitálissá tételét

Távoktatással megvalósuló kurzus született azon pályaművekből, amelyeket tanároktól kért a HiperSuli Program a tanórák korszerűsítésére.

Pedagógusok továbbképzésére készített egy pályázat segítségével digitális tananyaggyűjteményt a Telenor HiperSuli program.

"Pedagógusoknak tananyag-fejlesztési pályázatot hirdettünk, egy olyan, videoalapú, interaktív tananyagot kellett fejleszteni, amit a HiperSuli.webuni.hu felületen publikálunk, és ezeket a tanárok továbbképzés céljából használhatják, tehát nem a diákoknak készültek" - árulta el az InfoRádiónak Koren Balázs, a Telenor HiperSuli Program szakmai vezetője.

A pályázat úgy nézett ki, hogy a tanárok először csak azt küldték be, miről szeretnének anyagot készíteni, ezek után a zsűri kiválasztotta a legjobb 25-öt, amiből ténylegesen tananyagot is kértek, a legjobb tíz munkát pedig a napokban díjazták is.

Az összehasonlítás nagyon nehéz volt, mert voltak tantárgyi anyagok és általánosak is, utóbbiak például online elérhető eszközöket mutatnak be tanároknak, ezek oktatásba integrálását hivatottak segíteni; a végcélja mindegyiknek az, hogy érdekesebbek legyenek a tanórák, a tanárok pedig bátrabban nyúljanak ilyen eszközökhöz is.

Koren Balázs matematikaszakos tanárként sokat tanult például az ének- és földrajztanároknak készített tananyagokból is, mert ezekben is voltak olyan részek, amelyeket a saját óráin alkalmazni tud.

Az elérés teljesen ingyenes a tanárok számára, regisztráció után, és tulajdonképpen kurzusokról van szó, amelyekre be lehet iratkozni, majd feladatokat kell elvégezni, kvázi távoktatással készülhetnek így a tanárok a következő tanévre - tette hozzá még Koren Balázs.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×