eur:
392.89
usd:
366.03
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay.com

Bő negyedszázados technológiát vezetnek ki

Egy kiberbiztonsági kockázattal kevesebb miatt kell jövőre aggódni: az Adobe bejelentette, hogy 2020. december 31-én végleg lezárja a Flash Player történetét.

December 31-én végleg lezárja az internet egy meghatározó elemének történetét a gyártó: az Adobe ugyanis bejelentette, hogy nemcsak hogy megszüntetik az elavult technológia támogatását, terjesztését, a biztonsági frissítések kiadását, a telepítőket is eltüntetik a letöltőoldalakról, sőt a tartalmak lejátszását is blokkolják - írta a 24.hu.

A technológia végleges kivezetéséről 2017-ben határozott a vállalat, az utóbbi időben főleg már csak biztonsági frissítéseket kapott a szoftver. Az Apple már 2010-ben megszüntette a technológia támogatását az iOS rendszereken, de az utóbbi években számos böngészőóriás is tiltani kezdte a Flash lejátszást. Több biztonsági cég is arra figyelmeztette a felhasználókat korábban, hogy inkább távolítsák el gépükről a szoftvert.

Az Adobe arra is felhívta a figyelmet, hogy a felhasználóknak nem érdemes és ne is próbálják megkerülni a helyzetet, a kiberbűnözők legálisnak álcázott Flash Player telepítőkkel eddig is előszeretettel terjesztettek kártevőket.

A portál szerint egyébként a fejlesztők jelentős része már átváltott más nyílt szabványokra, amelyekkel ugyanaz a feladat elvégezhető, mint a Flash-sel. Az Adobe szerint pedig az olyan nyílt szabványok, mint a HTML5, a WebGL és a WebAssembly beértek az elmúlt évek során, és elérhető alternatíváivá váltak a webes tartalomfejlesztésnek.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×