eur:
390.3
usd:
364.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A vízitorma az újabb csodafegyver a rák ellen

A vízitorma fogyasztása csökkenti a rák kialakulásának esélyét - mutatták ki kutatók az ulsteri egyetemen.

A rákkutatás fontos mérföldkőköz érkezett, az ulsteri egyetem tudósai ugyanis a vízitorma fogyasztásának kedvező hatásait bizonyították be.

A kutatásban hatvan egészséges embert vizsgáltak, akiknek nyolc héten át minden nap el kellett fogyasztaniuk 85 gramm vízitormát, és az étkezés előtt és után is vért vettek tőlük.

Az eredmények kimutatták, hogy 22,9 százalékkal csökkent a fehérvérsejtek DNS-ének károsodása, miután megették a zöldséget, valamint a sejtek is ellenállóbbá váltak a káros hatásokkal szemben.

A megállapítások szerint a vízitorma növeli a vér összetételének kedvező elemeit, és csökkenti a káros anyagok szintjét.

Ugyan már korábbi kutatások is megállapították a vízitorma fogyasztásának pozitív hatásait, azonban ez az első felmérés, amely nem a növényből vett laboratóriumi mintákra, hanem a fogyasztók vizsgálatára alapult.

A vizsgálat vezetője, Ian Rowland kiemelte, hogy a fehérvérsejtek DNS-ének károsodásáből lehet következtetni a rák kialakulására, ezért is különösen fontosak a most publikált eredmények.

Claire MacEvilly táplálkozástudós úgy vélekedett, a felmérés első számú előnye, hogy meghatározza, mekkora az a mérték, amit fogyasztani kell a vízitormából, hogy csökkenjen a rák kialakulásának a lehetősége, ám az továbbra is magyarázatra szorul, hogy az egyes zöldségek pontosan hogyan befolyásolják az emberi testet.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×