eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
A norvég Marte Olsbu Röiseland a női sílövők 7,5 kilométeres spint versenyében a 2022-es pekingi téli olimpián, a csangcsiakoui zónában lévő Nemzeti Sílövő Központban 2022. február 11-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Nagy különbséggel dőlt el a női biatlonosok sprintje

Marte Olsbu Röiseland félperces előnyéből az üldözéses versenyben is profitál majd.

Marte Olsbu Röiseland nyerte a sílövők 7,5 kilométeres női sprintversenyét a pekingi téli olimpia pénteki napján.

A norvég versenyző sikeréhez kétség sem férhetett, mivel a mezőny jó sífutói közül egyedüliként tudott a fekvő és az álló sorozatban is hibátlanul lőni, így hatalmas fölénnyel, több mint félperces előnnyel bizonyult a leggyorsabbnak. Ennek azért is különösen nagy jelentősége van, mert vasárnap így ezzel a különbséggel kezdheti meg a 10 kilométeres üldözéses számot.

A dobogós helyekhez is tökéletes célzásra volt szükség, az ezüstöt svéd Elvira Öberg, míg a bronzot az olasz Dorothea Wierer szerezte meg. A "legjobb lövőhibával" rendelkező versenyző az orosz Krisztina Rezcova lett a hatodik helyével, ő tíz lövésből kétszer tévesztett célt, így kétszer kellett teljesítenie a 150 méteres büntetőkört, ennek nyomán az ő hátránya már egy percnél is nagyobb.

A 31 éves Röiseland, aki ebben a számban négy éve ezüstérmet nyert, a második aranyát gyűjtötte be a pekingi játékokon, mivel tagja volt a győztes norvég vegyesváltónak is, illetve van egy bronza a 15 kilométeres egyéni versenyről is.

Sílövészet, női sprint (7,5 km)

1. Marte Olsbu Röiseland (Norvégia) 20:44.3 perc (0 lövőhiba)

2. Elvira Öberg (Svédország) 30.9 mp hátrány (0)

3. Dorothea Wierer (Olaszország) 37.2 mp h. (0)

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×