eur:
394.17
usd:
365.31
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Szentpétervár, 2018. július 10.Didier Deschamps francia szövetségi kapitány (j) játékosaival ünnepel az oroszországi labdarúgó-világbajnokság elődöntőjében játszott Franciaország-Belgium mérkőzés végén Szentpéterváron 2018. július 10-én. A francia válogatott 1-0-ra győzött. (MTI/EPA/Etienne Laurent)
Nyitókép: Etienne Laurent

Elképesztő számok a világbajnokságon

Ellenállhatatlanok – ez a főcím virított a szentpétervári elődöntő után a L’Équipe, a francia sportnapilap címlapján. A Kékek és az ország együtt ünnepelnek. Franciaország 1-0-ra nyert Belgium ellen a világbajnoki elődöntőben.

Samuel Umtiti a harmadik gólját szerezte a válogatottbeli pályafutása során, de az elsőt tétmérkőzésen. Az első kettőt Franciaországban és barátságos mecsen érte el, az angolok és az olaszok ellen. Most a belgák ellen, a franciák szempontjából a legjobbkor jött az első gólja tétmeccsen.

A sor sok tekintetben folytatódott. A nagy tornákon a franciák továbbra is veretlenek a belgák ellen, s ahogyan 1998-ban és 2006-ban is egy góllal nyerték meg a vb-elődöntőt, most is így cselekedtek. A különbség csak annyi, hogy otthon, húsz éve, hátrányból fordítottak, Németországban 1-0-ra nyertek. Lilian Thuram emlékezetes duplája óta, tehát húsz éve senki sem tudott fordítani világbajnoki elődöntőben.

A Barcelona védőjének gólja volt a hatvankilencedik, rögzített játékhelyzet után született gól (Griezmann szögletét csúsztatta a kapuba), eddig 158 találat esett összesen. A találatok 43,67 százaléka született rögzített játékhelyzet után, elképesztő szám. A korábbi rekord 36 százalék volt 1998-ből, 1994 a második 33 százalékkal, 2002-ben 29 százalék volt. Négy éve, Brazíliában „csak” 27 százalék volt. Szögletekből 26 gólt fejeltek vagy lőttek eddig, ez is csúcs 1966 óta.

A belgák tizenegy kezdő játékosából tízen a Premier League-ben játszottak a torna előtti idényben, a kivétel a „kínai” Witsel. 2016 szeptembere óta először kapott ki Roberto Martínez a belga válogatottal.

A franciák az elmúlt húsz évben harmadszor játszhatnak döntőt, az utóbbi hat tornát tekintve ezzel rekorderek. Antoine Griezmann a legutóbbi húsz tétmérkőzésén húsz gólban vállalt szerepet, 12 gólt szerzett, 8 gólpasszt adott. A legutóbbi nagy tornákon (Eb-n vagy világbajnokságon) a franciák által szerzett húsz gólból Griezmann tizenháromban vállalt szerepet (kilenc gól, négy gólpassz). A francia válogatott az első vb-döntős a tornák töreténetében, amely ezüstérmes volt az előző Európa-bajnokságon.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×