eur:
393.96
usd:
356.85
bux:
72808.03
2024. szeptember 3. kedd Hilda
Soccer Spanish Championship Season 2003 2004, FC Barcelona vs FC Sevilla. Ronaldinho (Barcelona). Football championnat d Espagne Saison 2003 2004, FC Barcelone contre FC Seville. Ronaldinho (Barcelone). | Location: Barcelona, Spain.   (Photo by Manuel Blondeau/Photo & Co./Corbis/VCG via Getty Images)
Nyitókép: Manuel Blondeau/Photo & Co./Corbis/VCG via Getty Images

A Barcelona-fanok ma emlékeznek: ezzel a góllal debütált Ronaldinho

Huszonegy éve, 2003-ban, egy különleges mérkőzésen mutatkozott be a katalán szurkolók előtt Ronaldinho, a PSG-től vett, akkor már világbajnok szupersztár a La Ligában. Különleges góllal – nézze meg!

A Barcelona–Sevilla rangadót egy keddről szerdára virradó hajnalon (vagy kicsit még előbb) kezdték. Az akkori-mostani klubelnök, Joan Laporta néhány kényszerítő körülmény miatt úgy döntött, kezdődjön 0 óra 15 perckor a találkozó. Így is több mint nyolcvanezren mentek ki a Camp Nouba a meccsre.

Az elnök gáláns volt, mindenkit megvendégelt, de tényleg, a nyolcvanezer szurkolóból, aki akart, mind-mind kaphatott leves, szendvicset és csokit. Összesen 35 000 liter gazpachót, egy tonna felvágottat és 100 000 Kit-Kat csokoládét osztottak szét a nézők között.

A szokatlan időpontot magyarázta, hogy a La Liga akkori szabályai szerint 48 órának el kellett telnie két bajnoki között, a Sevilla pedig előtte vasárnap játszott. Szerdán „normális” időben pedig a Barcelona nem akart már játszani, mert el kellett engedni a kulcsjátékosokat a válogatottjukhoz, a FIFA szabályaqi szerint.

Maradt az éjfél utáni kezdés, megspékelve Ronaldinhóval.

A katalánok végül csak 1-1-re végeztek, de a szurkolók mégis boldogok voltak.

Láthatták Ronaldinho hazai bajnoki bemutatkozását, s „azt” a gólt.

Nézzék meg önök is!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.03. kedd, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×