eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Róma, 2024. január 16.José Mourinho, az AS Roma portugál vezetőedzője gesztikulál a labdarúgó Olasz Kupa negyeddöntőjében játszott SS Lazio-AS Roma mérkőzésen a római Olimpiai Stadionban 2024. január 10-én. Az olasz labdarúgó-bajnokságban kilencedik helyen álló AS Roma 2024. január 16-án hivatalos honlapján közölte, hogy Mourionho azonnal hatállyal távozik a klub vezetőedzői posztjáról.
Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Ettore Ferrari

Kőkemény pletykát terjesztenek Mourinhóról és a Fradiról

A portugál szakember az elmúlt években többször járt Budapesten, legutóbb tavaly májusban, amikor a Puskás Aréna adott otthont a Sevilla–Roma Európa-liga-döntőnek. De vajon dolgozna-e Magyarországon? Aktualitása mindenesetre lenne, most tették ki a szűrét az AS Románál, és van egy zöld-fehér barátja is.

Miután José Mourinhót kedden menesztette az AS Roma labdarúgócsapata, sokan azt kezdték el találgatni, hogy vajon kaphat-e még kispadot a portugál szakember topklubnál, ugyanis az elmúlt években elkerülték őt a nagyobb sikerek.

A 60 esztendős, kétszeres Bajnokok Ligája-győztes tréner neve még korábban a portugál és a brazil válogatott kispadjával kapcsolatban is felmerült, de vagy ő utasította vissza az adott ajánlatot, vagy nem rá esett végül a választás. Egy biztos, folytatni szeretné még az edzősködést, és a Tranzfer Source megszellőztette az X-en, hogy akár még Magyarországra is szerződhet.

A csekély követővel rendelkező oldal úgy tudja, a Ferencváros felvette a kapcsolatot a Porto, a Chelsea, a Real Madrid és a Manchester United korábbi edzőjével, aki állítólag nyitott az ajánlatra. A Tranzfer Source szerint mivel az FTC a Paks mögött csak a második helyen áll az NB I-ben,

„elit menedzsert” keres, akivel szintet léphet.

Az ulloi129.hu fradista portál értesülése szerint viszont csak vicces pletykáról van szó, nem lehet komolyan venni a hírt, ráadásul Kubatov Gábor klubelnök év végi interjújában azt mondta, a zöld-fehérek hosszú távra terveznek Dejan Stankoviccsal a kispadon, és még csak a közös út elején járnak.

José Mourinho egyébként kiváló kapcsolatot ápol a magyar másodosztályban szereplő Soroksárt irányító Lipcsei Péterrel, aki 1995 és 1998 között a Porto játékosa volt, és ennek az időszaknak az elején Mourinho a portugál klub másodedzőjeként dolgozott Sir Bobby Robson segítőjeként. Később, amikor Lipcsei pro-licences edzőképzésre járt, a Real Madridhoz is ellátogatott egy szakmai tanulmányútra, és az akkor a királyi gárdánál tevékenykedő tréner fogadta őt, illetve vezette körbe az edzőközpontban.

A ferencvárosi legenda, Lipcsei Péter 2014 nyarán is jó barátként köszöntötte Budapesten az akkor a Chelsea-t irányító José Mourinhót a Groupama Aréna avatómérkőzésén, és időnként azóta is e-maileznek, nem feledkeznek meg egymás születésnapjáról sem.

José Mourinho utódja Daniele De Rossi lett az AS Roma vezetőedzői posztján, a megbízatása a szezon végéig szól. A 40 esztendős, játékosként világbajnok De Rossi a Roma saját nevelésű futballistájaként 616 tétmeccsen szerepelt a „Farkasok” színeiben, és 63 gólt szerzett.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×