eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Julian Álvarez, a Manchester City játékosa (b3) ünnepel, miután gólt lőtt a Fluminense ellen a szaúd-arábiai labdarúgó klubvilágbajnokság dzsiddai döntőjében játszott Manchester City - Fluminense mérkőzésen 2023. december 22-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Ali Haider

A Manchester City olyat tett, amilyent angol klub korábban soha

„A Manchester City az első angol csapat, amely ugyanazon naptári évben öt trófeát is nyert” – közli a BBC egyben elismerve Pep Guardiola együttesének különlegesen jó 2023-as menetelését, másrészt elgondolkodtatva a futballtörténelmet ismerőket: no, de mi van a Liverpoollal?

Utóbbi nyilván a Vörösök 2001-es évére utal. Gérard Houllier együttese megnyerte a Ligakupát, az FA-kupát, az angol szuperkupát, akkori nevén a Charity Shieldet, az UEFA Szuperkupát és az UEFA-kupát. A Premier League-et nem, de ez így is öt. Ellenben az angolok az ő szuperkupájukat, noha hivatalosan az UEFA és az FA is elismeri ezt, nem számolják a megnyert trófeák közé. (A Manchester City egyébként idén játszott a most éppen a Carabao Cup nevet viselő trófeáért, de tizenegyespárbajban kikapott az Arsenaltól.)

„Hihetetlen év volt. Ma lezártunk egy fejezetet. Minden megnyertünk, amit csak tudtunk. Holnaptól megpróbálunk újakat” – mondta Pep Guardiola, aki a klubvilágbajnokságok történetének első edzője lett, aki négyszer is megnyerte aktuális csapatával a trófeát. Sőt, csúcsot állított fel azzal is, hogy három különböző csapattal is nyert, kétszer a Barcelonával, egyszer a Bayern Münchennel, s egyszer a Manchester Cityvel. A legutóbbi két sikere között éppen tíz év telt el.

Guardiolának ez a tizenhatodik serlege a Cityvel, minden sorozatot legalább egyszer megnyert, amelyben elindult angol klubjával

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×