eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Manchester, 2018. április 9.Pep Guardiola, a Manchester City spanyol vezetőedzője sajtóértekezletet tart Manchesterben 2018. április 9-én, egy nappal a Liverpool elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágója előtt. (MTI/EPA/Nigel Roddis)
Nyitókép: MTI/EPA/Nigel Roddis

Több mint ötszáz meccse után először történt ilyen Guardiolával

A Manchester City visszaesett a negyedik helyre a Premier League tabelláján, miután sorozatban a negyedik bajnokiján – ha úgy tetszik, negyedik rangadóján – nyeretlen maradt.

Pep Guardiola együttese szerda este 1-0-ra kikapott a minden tekintetben jobb az Aston Villától. A birminghamiek, akik meg is előzték az előző idényben triplázó riválist a táblázaton – 22 lövéssel kísérleteztek, a katalán mester a topligákban edzőként töltött mérkőzései alatt még egyszer sem próbálkozott többel az ellenfél.

Ugyancsak negatív rekord ezt a periódust tekintve, hogy a City mindössze két lövéssel kísérletezett a 90 perc alatt. Guardiola csapataival 534 mérkőzés alatt korábban ilyen egyszer sem fordult elő.

A Manchester City 2017 áprilisa óta először nem nyert meg egy négy mérkőzésből álló sorozatából egyet sem, előtte a Chelsea-vel, a Liverpoollal és a Tottenhammel is döntetlent játszott.

Az esélyekhez, a City presztízséhez képest szinte sokkoló adat, hogy az égszínkékek a klasszikus Big Six, a Nagy Hatos további csapataival már mind játszottak az eddigi 15 fordulóban, s ezekből csak a Unitedet tudták megverni. (Kikaptak az Arsenaltól is.)

Más megközelítésből: a tabella első öt helyezettjéből (a City a negyedik, tehát ez gyakorlatilag négy csapatot jelent) egyet sem tudtak megverni, az ezeken a mérkőzéseken megszerezhető 12 pontból kettőt tudott begyűjteni.

A Man City mind a négy meccsét elveszítette, amelyen Rodri ebben a szezonban nem játszott.

A címvédő hat ponttal van lemaradva az éllovas Arsenal mögött. Figyelmeztető, de pánikra nincs ok: a 2018–2019-es, Guardiola irányításával megnyert bajnoki szezonban a City 19 meccs után 10 ponttal maradt el az éllovastól, de remek tavaszának köszönhetően megnyerte a Premier League-et.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×