eur:
389.61
usd:
363.61
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Wolverhampton, 2023. szeptember 16.Szoboszlai Dominik, a Liverpool (b) és Jeanricner Bellegarde, a Wolverhampton Wanderers játékosa az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2023. szeptember 16-i mérkőzésén a wolverhamptoni Molineux Stadionban.
Nyitókép: MTI/AP/Rui Vieira

Szoboszlai Dominik már "ezüstérmes" lett a Premier League-ben

A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya az angol bajnokság legutóbbi fordulójában repesztett egy óriási sprintet.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, a Liverpool legutóbbi bajnoki mérkőzésén 3-1-re győzött a Wolverhampton Wanderers vendégeként. A Mersey-parti klub magyar válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik az ötödik Premier League-mérkőzését is végigjátszotta, még nem cserélték le a jelenlegi bajnoki idényben.

A 22 éves futballista a Wolverhampton elleni találkozó első félidejében a hazaiak egyik támadásánál

36,76 km/órás sebességgel sprintelt vissza és ezzel ő lett az angol első osztályú bajnokság történetének második leggyorsabb játékosa.

Szoboszlai Dominik nem mindennapi teljesítményéről egy sporttudományokkal foglalkozó szakember, Simon Brundish számolt be az X-en. A statisztikus információi szerint ennél csak egyszer mértek gyorsabb sprintet a Premier League-ben, amikor a Manchester City 78-szoros angol válogatott hátvédje, Kyle Walker 37,31 km/órával futott – írja a Sportal.

Szoboszlai Dominik egyébként a Wolverhampton támadóját, a portugál Pedro Netót vette üldözőbe a hatalmas sprint közben. A magyar középpályás ezzel a leggyorsabb sprintet hajtotta végre az angol élvonal jelenlegi szezonjában. A Premier League hivatalos honlapja szerint a hétvégi forduló előtt a Bournemouth csapatát erősítő Dominic Solanke állt a lista élén 36,1 km/órás futásával.

A nyáron az RB Leipzig együttesétől Liverpoolba érkező magyar játékos az előző Bajnokok Ligája-szezonban is bekerült a villámléptű futballisták közé:

egy 35,9 km/órás vágtájával a tizedik leggyorsabb lett a legrangosabb európai kupasorozatban.

Szoboszlai Dominik csütörtökön az Európa-ligában is bemutatkozhat a Liverpool színeiben: Jürgen Klopp csapata idegenben az osztrák LASK Linz ellen lép pályára. Vasárnap pedig a West Ham Unitedet fogadja a 19-szeres angol bajnok a Premier League-ben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×