eur:
389.7
usd:
361.66
bux:
68510.69
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Liverpool, 2023. szeptember 3.Szoboszlai Dominik, a Liverpool FC játékosa és Matty Cash, az Aston Villa játékosa az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában játszott Liverpool-Aston Villa mérkőzésen Liverpoolban 2023. szeptember 3-án. Szoboszlai a találkozó harmadik percében megszerezte első gólját a Liverpool színeiben. Az angol klubcsapathoz július elején igazolt magyar játékos találatával 3-0-ra győzött a Liverpool.
Nyitókép: MTI/AP/Jon Super

Szoboszlai Dominik elvarázsolta Jürgen Kloppot: ő egy gép, nem?

Lezárult az első, mondjuk úgy, bevezető szakasz Szoboszlai Dominik liverpooli karrierjében. A válogatott mérkőzések miatti szünet előtt négy meccset játszott a Premier League-ben. Nem túlzás: a várakozáson felül alakult a debütálása.

A Chelsea ellen 1-1-es döntetlent játszott a Liverpool a Stamford Bridge-en, majd utána emberhátránya ellenére legyőzte, mégpedig hátrányból, Kerkez Milos csapatát a Bournemouth-t. Szintén emberhátrányban sikerült nyerni a Newcastle United ellen, majd következett az eddigi legsimább győzelem, 3-0 az Anfield Roadon, az Aston Villa ellen.

A magyar válogatott középpályás egyike annak a tizenegy liverpoolinak, aki mind a négy eddigi mérkőzésen pályára lépett, de csak ő, Alisson Becker és Andy Robertson játszotta végig a papíron 360 játékpercet. Ennél egyértelműbb jelzés aligha létezik arra, hogy Jürgen Klopp máris kulcsembernek tartja, máris sikerült beilleszkednie.

Ráadásul senki sem játszott nála több poszton, több szerepkörben az eddigi találkozókon, s ez megint csak azt jelzi, hogy Klopp kulcsszerepet szán neki.

A német menedzser azt mondta róla: „Ő egy gép, nemi? Négy mérkőzés, lenyűgöző, teljesen lenyűgöző, taktikailag okos, elvégzi a piszkos munkát is, vállalja a munkás feladatokat, nem a divatos, látványos dolgokat.”

Kiemelte azt is, hogy Szoboszlai vasárnap az Aston Villa ellen a gyengébbik lábával rúgott ilyen nagy gólt, s hogy nagyon tiszta lövés volt. Mint mondta Klopp, éppen hátulról, nagyon tisztán látta a lövést.

Szoboszlai Dominik nyilatkozott a Liverpool FC honlapjának: „Nagyon örülök, hogy otthon tartottuk a három pontot. Jó játék, jó reakciók, szerintem mindenki ismét kitett magáért, és csapatként nagyon jól teljesítettünk. Nagyon boldog vagyok, hogy megszereztem az első gólomat az Anfielden. Azt hiszem, nem is kívánhatnék jobbat. Hogy őszinte legyek, korábban is mondtam, néha gyakoroltunk az edzésen, és azt hiszem, két héttel ezelőtt volt két helyzetem egymás után, akkor vagy 50 méterrel a kapu fölé lőttem a labdát. Most még jobban koncentráltam, hogy jól eltaláljam a labdát és a kaput. Sikerült.”

Az Aston Villa elleni mérkőzés után a BBC oldalán ő kapta a legmagasabb osztályzatot a mérkőzés szereplői közül, valamint a Liverpool honlapján is őt választották a legjobbnak. A Pool az első négy fordulóban tíz pontot szerzett, ez nagyszerű rajt, különösen azt is tekintetbe véve, hogy szinte a teljes középpályássor kicserélődött, s hogy a négy mérkőzésből kettőn is jelentős időn át emberhátrányban kényszerült játszani a csapat.

Szoboszlai teljesítménye számokban:

  • egy gól
  • egy kiharcolt büntető
  • kétszer a mérkőzés legjobbja
  • a legtöbb csel
  • a legtöbb lövést előkészítő átadás
  • a legtöbb labdahozatal
  • a legtöbb labdaszerzés.

Egy másik összeállítás szerint 92 százalékos hatékonysággal passzolt, két helyzetet alakított ki, 71 labdaérintése volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×