eur:
389.32
usd:
361.99
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella
Varga Zsolt, a Ferencváros vezetőedzője (k) a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek 13. fordulójában játszott FTC-Telekom Waterpolo - Brescia mérkőzésen a Császár-Komjádi Sportuszodában 2023. május 12-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Már ma vízilabdabajnok lehet a Ferencváros

Egyetlen mérkőzésre került a Ferencváros a címvédéstől a férfi vízilabda-bajnokságban. Varga Zsolt vezetőedző csapata 8-7-re győzött az OSC ellen, és ha ma is nyer, akkor ismét aranyérmes lesz.

A szervezett védekezésnek és a szívnek, akaratnak köszönheti a csapat, hogy kedden legyőzte az OSC-t - mondta az első találkozó után az InfoRádióban Varga Zsolt. A Ferencváros szakvezetője szerint hullámzott a találkozó, de ilyesmire számított.

A válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó szakember úgy látja, hogy van előnye és hátránya is annak, ha ennyit játszanak egymással az OSC-vel, hiszen a Bajnokok Ligájában is ellenfelek voltak. Az FTC mindig próbál új elemeket belevinni a játékba, hogy ezzel is meglepjék az ellenfelet.

A kedd esti meccsen abszolút elégedett volt a játékosaival.

"Azt is látni kell, hogy nyilván nem mindig 100 százalékos formában tud valaki beszállni a mérkőzésbe, volt, akinek az elején nem ment, de aztán fontos gólokat lőttek". Mindenesetre elemzik a látottakat a csütörtöki újabb összecsapás előtt.

Kérdésként merült fel egy meg nem adott gól kapcsán a videóbíró esetleges használata. Ezzel kapcsolatban Varga Zsolt úgy fogalmazott:

"Jó, ha van, mert az ilyen vitás esetekben előfordul, hogy a bírók nem látják tökéletesen a labda helyzetét". Nem lennének "hőbörgések", tisztulna a játék ezen része.

A keddi mérkőzés kiegyenlített volt, de csapatát az egész év alapján, mivel sokkal jobb teljesítményt nyújtott, erősebbnek érzi a riválisnál. A bajnoki döntő azonban más, "egy nehéz élethelyzet, hiszen plusz teher van a vállakon".

Szerinte az volt fontos, hogy két kritikus momentumban is sikerült gólt szerezniük, egyben utalt a végén kapott kettős emberelőnyre is.

Kijelentette, hogy a BL szupertornájára nem ezeken a meccseken készülnek fel, abszolút csak a bajnoki döntő összecsapásaira koncentrálnak, csak utána fognak a BL 8-as döntőjére fókuszálni.

A csütörtöki találkozón "nagyon nagy újdonságokat nem lehet behozni" szerinte. A védekezés, a koncentráció, a blokkok minősége dönthet majd a Nyéki Imre uszodában.

A találkozót este fél 7-kor rendezik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
PSG–Borussia Dortmund 0-0

BL élőben
PSG–Borussia Dortmund 0-0

A Paris Saint-Germain egygólos hátrányból kezdve próbálja meg kiejteni a Borussia Dortmundot a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében. Pályaválasztóként 2015 októbere óta a PSG csak a Bayern München ellen maradt a BL-ben szerzett gól nélkül.

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Washington új csapást mér Kínára

Washington új csapást mér Kínára

A Biden-kormányzat visszavonta az Intel és a Qualcomm számára a Huawei félvezetőkkel való ellátását lehetővé tevő kiviteli engedélyeket, növelve ezzel a kínai távközlési berendezéseket gyártó vállalatra nehezedő nyomást. Az amerikai kereskedelmi minisztérium lépése érinti a Huawei laptopok és mobiltelefonok számára gyártott chipek szállítását is, így akár a magyar piacra is hatással lehet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×