eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
2021. május 12-én készült kép Dárdai Pálról, a Hertha BSC vezetőedzőjéről a Schalke 04 elleni bajnoki labdarúgó-mérkőzésen Gelsenkirchenben. 2023. április 16-án a Hertha BSC bejelentette, hogy azonnali hatállyal szerződést bontott Sandro Schwarz vezetőedzővel, akinek a helyét a szezon végéig Dárdai Pál veszi át.
Nyitókép: MTI/AP/Pool/Martin Meissner

Jöl jönne Kölnben a Herthának egy újabb Dárdai-nap

Az utolsó három fordulóból álló záró szakasz kezdődik a hétvégén a német Bundesliga 2022–2023-as idényében, a berlini Hertha BSC már pénteken lejátssza a maga mérkőzését a Kölnnel.

Finoman szólva nincsen könnyű helyzetben a Dárdai Pál által irányított berlini csapat, noha a legutóbbi mérkőzését meg tudta nyerni a közvetlen riválisok közé tartozó VfB Stuttgart ellen. Ám így is a tabella utolsó helyén áll, hárompontnyira az előtte álló VfL Bochumtól és az osztályozó helyen lévő Stuttgarttól. A biztos, „csont nélküli” bennmaradást jelentő tizenötödik helyen most a Schalke tanyázik, a 25 pontos Herthához képest szilárd pozícióban, 30 ponttal.

A berliniek péntek este a tizenegyedik helyezett 1. FC Kölnhöz látogatnak. A „kecskés” klub – amelyet egyébként a mostani szezon elején láttunk Magyarországon is, a MOL Fehérvár ellen – már biztos bennmaradó. Az említett nyári párharcban a székesfehérvári klub nyert Kölnben, éppen ifjabb Dárdai Pál, egy korábbi Hertha-játékos remek góljával. A család aligha bánna egy újabb hasonló estét, mondjuk egy Dárdai Márton-góllal…

A Köln hazai mérlege nem jó, ebben bizakodhat a Hertha. A piros-fehérek február 12. óta nem nyertek otthon Bundesliga-mérkőzést. Tehetjük ezt a mérleg egyik serpenyőjébe, de az is igaz, hogy ha azt vizslatjuk, miért került ilyen rossz helyzetbe a berlini csapat, rögtön felírhatunk egy megdöbbentő tényt: szeptember 16. óta, tizenegy idegenbeli bajnoki mérkőzésen, egy pontot szerzett és harminckettőt elveszített. Idén a vendégként elveszített hét bajnoki meccséből csupán egyetlen akadt – a Bayern elleni, amelyen már Dárdai Pál vezette a csapatot – amelyen nem kapott legalább három gólt.

Magyarul: nem lesz esélye a hátralévő három fordulóban a Herthának a megkapaszkodásra, amennyiben nem tud javítani az idegenbeli mérlegén. A kölni találkozón kívül még egyszer játszik majd vendégként, a Wolfsburg ellen. A kettő között lesz egy talán „élet-halál” mérkőzése otthon, az előtte álló VfL Bochum ellen.

Ebben a fordulóban a bochumiak otthon játszanak, az Augsburgot fogadják. A Stuttgart pedig a Bayer Leverkusent. A tizenötödik helyezett Schalke kapja a legnehezebb feladatot, mert a Bayern Münchenhez látogat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×