eur:
395.68
usd:
366.57
bux:
65672.55
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
2015. március 20-án készült kép Edson Arantes do Nascimentóról, közismert nevén Pelé brazil labdarúgóról egy londoni sajtórendezvényen. A háromszoros világbajnok labdarúgó, a sportág és a sportvilág legendás alakja 82 éves korában, 2022. december 29-én Sao Paulóban elhunyt.
Nyitókép: MTI/AP/Kirsty Wigglesworth

Megható üzenetekkel búcsúztak a futballisták Pelétől

Csütörtökön, 82 éves korában meghalt Pelé.

A 2021 óta vastagbélrákkal kezelt brazil futballegenda állapota november végére romlott, és azóta kórházban kezelték. A világ valaha volt legjobb játékosának pályafutására ebben az összeállításban emlékeztünk.

A legendától Orbán Viktor egy közös fotóval búcsúzott.

A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján a nekrológ végén ez szerepel: "A brazil világklasszist a 20. század legjobb labdarúgójának választották meg. Nem csoda, hiszen varázslatos játékéval sokat tett a labdarúgás világszerte utolérhetetlen népszerűségéért. Pelé halálával pótolhatatlan veszteség érte a világ labdarúgását. Nem túlzás azt állítani, az egész világ gyászolja őt."

Futballisták is búcsút vettek Pelétől, a legtöbben közös képekkel emlékeztek rá.

Cristiano Ronaldo hosszabban fogalmazott, mert szerinte egy egyszerű "isten veled" nem elég a futballvilág fájdalmának kifejezésére. Pelé milliókat inspirált. Igazodási pont volt tegnap, ma, és az lesz holnap is. "Nyugodj békében, Pelé, a Király!"

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Cristiano Ronaldo (@cristiano) által megosztott bejegyzés

Lionel Messi két képet is mellékelt, az egyiken néhány évvel ezelőtt az egyik Aranylabda-gálán közösen szerepel az elhunyt brazil klasszissal, a másikon Pelé játékosként ünnepli aktuális diadalát. Ezek mellé azt írta, "Nyugodj békében".

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Leo Messi (@leomessi) által megosztott bejegyzés

Kylian Mbappé szerint bár a futball királya elment, az öröksége sosem merül feledésbe.

Neymar búcsújában egyebek mellett azt írta: Pelé előtt a futball csak egy sport volt, a brazil legenda viszont mindent megváltoztatott: művészi szintre emelte a játékot, hangot adott a szegényeknek és a feketéknek, és legfőképpen "láthatóvá tette" Brazíliát.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

NJ ?? (@neymarjr) által megosztott bejegyzés

Roberto Rivellino, az 1970-as vb-győztes brazil válogatott tagja, Pelé csapattársa azt írta: "A te helyed Isten oldalán van. Örök királyom. Nyugodjon békében."

Gary Lineker, az angol labdarúgó-válogatott egykori klasszis csatára azt írta, Pelével minden idők legfenségesebb futballistája és legvidámabb embere ment el. "Háromszor emelte a magasba a legfontosabb aranykupát abban a mágikus sárga mezben. Pelé itthagyott minket, de a futball számára halhatatlan marad."

Peter Schmeichel, a Manchester United és a dán válogatott egykori legendás kapusa azt írta közösségi oldalára, hogy "Miattad szeretett bele a világ a futballba. Nyugodj békében!"

A Brazil Labdarúgó Szövetség (CBF) is üzent: "Pelé sokkal több volt, mint minden idők legnagyobb sportolója. A győztes Brazíliát leginkább ő testesített meg, aki soha nem félt semmilyen nehézségtől. Tres Coracoesben született egy fekete, szegény fiú, és Pelé megmutatta nekünk, hogy mindig van egy másik út. Édesapjának megígérte, hogy megnyer egy világbajnokságot. Hármat nyert nekünk, a brazil válogatottban 113 meccsen 95 gólt szerzett. (A hivatalos statisztikákban 92 meccs és 77 gól szerepel a neve mellett.) A Király adott nekünk egy új Brazíliát, mi pedig csak megköszönhetjük ezt az örökséget. Köszönjük, Pelé."

Didier Deschamps, aki a francia válogatottal játékosként, majd szövetségi kapitányként lett világbajnok:
"Pelé halálával a labdarúgás elveszítette az egyik legnagyobb legendáját, ha nem a legnagyobbat. Mint minden legenda, a Király is halhatatlannak tűnt. Álmot adott az embereknek, majd sportágunk szerelmesei számára ezt folytatta generációkon és generációkon keresztül. Gyermekként ki ne álmodott volna arról, hogy egyszer majd Pelé legyen? A Király azonban megmaradt Királynak, mindörökké."

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×