eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Fernando Alonso, az Alpine spanyol versenyzője érkezik a Forma-1-es Magyar Nagydíj pályabejárására a mogyoródi Hungaroringen 2022. július 28-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Fernando Alonsotól elvették a hetedik helyet

Az Alpine fellebbezett Forma–1-es USA Nagydíja után hozott döntés ellen.

Az Alpine kétszeres világbajnok versenyzőjét azután büntették, hogy igazat adtak a Haas istálló óvásának, amely szerint a spanyol pilóta versenyautója nem felelt meg a biztonsági előírásoknak.

Az egyesült államokbeli csapat az Alpine mellett a Red Bull ellen is óvást nyújtott be, mindkét esetben azt kifogásolta, hogy Alonso, valamint a negyedik Sergio Pérez versenyautója is úgy folytatta a viadalt, hogy ütközésben megsérült a karosszériája, amely ellentétes a szabályokban előírtakkal.

A versenybírók a Red Bull elleni óvást elutasították, Alonso esetében viszont 30 másodperces utólagos időbüntetést határoztak meg, így a spanyol pilóta a hetedikről a 15. helyre csúszott vissza a végeredményt tekintve.

A Haas azt kifogásolta, hogy egy ütközés után Alonso úgy folytatta a versenyt, hogy a jobboldali visszapillantó tükre folyamatosan mozgott, majd le is esett a helyéről.

"Egy versenyautónak mindig biztonságos állapotban kell lennie a futam közben, és ebben az esetben a 14-es rajtszámú autó nem felelt meg ennek az előírásnak. Ez az Alpine istálló felelőssége" - írták közleményükben a versenybírók.

A Renault tulajdonában lévő Alpine csapat röviddel a büntetés után jelezte, fellebbez a döntés ellen, mert álláspontja szerint a Haas az előre meghatározott határidőhöz képest 24 perccel később nyújtotta be az óvását, melyet így érvénytelennek kell tekinteni.

Az idény utolsó futamain mindkét istállónak fontosak a megszerzett pontok, a konstruktőrök versenyében ugyanis az Alpine a McLarennel van nagy versenyben a negyedik helyért, míg a Haas az AlphaTaurival küzd a nyolcadik pozícióért.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×