eur:
393.08
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Lando Norris, a  Mclaren brit versenyzője (elöl, b) a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Orosz Nagydíján a Szocsi Autodrom versenypályán 2021. szeptember 26-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Forma–1: egy szupertitkos megoldás felboríthatja az idei erőviszonyokat

Vámosi Péter feltételezi, hogy szerencsés esetben lesz egy 2009-hez hasonló év, amikor egy esélytelenebbnek gondolt istálló pilótája világbajnok lesz.

Idén is három sprintkvalifikációs futamot rendeznek a Forma–1-ben, de már nemcsak az első három, hanem az első nyolc helyezett kap pontot – mondta Vámosi Péter, a Racingline.hu főszerkesztője.

"Titkon azt gondolom, hogy nem csak a szakma, hanem

a nézők is abban reménykedtek, hogy felejtsük el ezt a dolgot...

Nem volt annyira jó tavaly, akárhonnan nézem. Ha úgy nézem, hogy eredetileg hat időmérős futamot terveztek, ahhoz képest jó már a három. Rém egyszerű az oka: költségvetési plafont vezettek be tavaly a Forma–1-ben, és emiatt a Motorsport Világtanács legutóbbi ülésén le is szavazták. Maradt egy olyan elgondolás, hogy három olyan különleges futam lesz, mint tavaly, csak a helyszín változik. Azt nem tudom, Imolától mit várnak, Brazília maradt, ahol a legszínvonalasabb versenyt kaptuk, de itt vége is az összes pozitívumnak. A harmadik Ausztriában lesz. Erőlködnek még ezzel a dologgal, de azt kell mondanom, hogy nem biztos, hogy ez a jó irány" – tette világossá a szakíró.

A téteket mindenesetre emelték, 8 pont jár a győztesnek a sprintfutamon, és aki három ilyet meg tud nyerni, az majdnem egy futamgyőzelemnyi ponttal gazdagabb lesz, aminek azért döntő jelentősége lehet egy tavalyihoz hasonló, kiélezett vb-csatánál – ismert, Lewis Hamilton és Max Verstappen között az utolsó futam utolsó körében dőlt el a világbajnoki cím sorsa, az utóbbi javára.

"Kérdés, lesz-e valódi versenyfutás, mert a bemutatók után kezd az az érzésem lenni, hogy ha nagyon nagy szerencsénk lesz,

kapunk egy olyan évet, amilyen 2009-ben volt, amikor a Brawn GP jött a semmiből, és senki egy lyukas garast nem tett volna fel arra, hogy a bajnoki címért mennek Jenson Buttonnal.

Titkon abban reménykedem, hogy az egyik csapat kitalált valami jobbat, mint az összes többi, az egyébként összébb húzott keretrendszeren belül" – latolgatott Vámosi Péter.

Szerinte 2023 lesz az, amikor minden csapat rájön majd, hogy "mit kellett volna csinálni", és megfejtik egy-két sikeres istálló titkait.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×